Ексклузивно и първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Борисов направи рязък завой в грешната посока! Ще повлече ли маневрата на премиера Кабинетът към пропастта?

0
16469
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

В последните дни зли духове разбулиха Народно събрание и Министерски съвет, научи ексклузивно Информационна агенция „Дейли Прес“. Представители на управляваща коалиция обикалят телевизионните студия и хвърлят жупел и огън едни по други. Противниковите лагери са ясно разграничени.

Привидно ябълката на раздора е скандалната „Истанбулска конвенция”. Първоначално интригата заплита Волен Сидеров като заявява, че Цветан Цветанов е основен двигател за нейното ратифициране, може да бутне кабинета и заговорничи с Валери Симеонов.

В следващия момент се появява и Красимир Каракачанов, който обаче явно не подкрепя лидера на НФСБ. Определяйки Симеонов като „интригант”, той ясно се позиционира в отбора на Сидеров. В свое изказване днес пред БНТ пък лидерът на НФСБ заяви, че “цялото медийно пространство е узурпирано от ВМРО”, с което нанесе тежък удар по Каракачанов.

Така на практика от едната страна на барикадата застанаха Валери Симеонов, подкокоросан от Цветан Цветанов и Бойко Борисов, а от другата страна – Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, подкокоросани от ДПС.

Комичното и жалко поведение и на двете страни ги прави за абсолютно посмешище пред обществото. Няма политическо говорене, а само махленски нападки, които чуваме всеки ден по битаците. Социалните мрежи са залети от осъждащи поведението на управляващите коментари. Хората възкликват с учудване как е възможно подобни хора да движат държавата, като те дори нямат елементарна култура, какво да говорим за ресорна компетентност.

Наистина ли обаче Истанбулската конвенция е причината за разделението в коалицията?

По информация на отлично осведомени източници на Информационна агенция „Дейли Прес“ причината за разделението всъщност се състои в странните политически маневри в последно време на Бойко Борисов. Оказва се, че всички проблеми в коалицията започнали от момента, в който премиерът направил рязък завой към политическия кръг „Капитал”, в чиято основа стоят подсъдими за милиони олигарси като Иво Прокопиев и Огнян Дончев. Това завъртане на 180 градуса довело до дълбок разрив в отношенията ГЕРБ – ДПС.

Чрез издърпването на Каракачанов и Сидеров, Движението дава ясен знак на премиера, че политическото сношение с хора, разграбили милиони държавни пари, е недопустимо, твърди политически анализатор, който следи от близо случващото се сред управляващите.

Дали премиера ще разгадае знаците и преосмисли политически ходове или ще продължи да води кервана към пропастта, престои да разберем.

Информационна агенция „Дейли Прес“ следи за развитието на политическата интрига и ще ви информира своевременно.

Очаквайте подробности!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук