Експерт предупреди: Бъдете внимателни! Опасността от терор не е отминала

0
2576

25 са извършените до момента терористични актове в Европа през 2017 година.

За това какво може да очаква Старият континент през 2018 година коментира експертът Славчо Велков. „Много повече със сигурност са осуетените терористични атаки“, коментира Велков.

„Осъществените нападения бяха извършени от самомотивирали се хора, които в повечето случаи не принадлежаха към терористични организации, но самите терористични организации, като „Ислямска държава“, много бързо ги припознаваха и си натрупаха актив.

„Особеното обаче беше използването на нетрадиционни средства за поразяване. В Германия, във Франция, във Великобритания бяха използвани автомобили и бусове. Това е обезпокоителното“, каза той.

„Със сигурност терористичните актове ще продължават, защото „Ислямска държава“ губи битката в Близкия Изток и това я активира за още повече действия на територията, където е силна идиеологически – Европа“, заяви Велков и напомни: „Европа е бременна с тероризъм и трудно ще се освободи от този плод“. „Затова без да плашим хората, трябва да знаем, че особено около светлите християнски празници се създават предпоставки за уязвимост“, каза Славчо Велков. „И България, за съжаление, също не е застрахована. Трябва да бъдем много бдителни“, предупреди още експертът.

/novini.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук