Екшън на летище София, тенис звезди на косъм от кошмар със самолет на „Луфтханза“ ВИДЕО

0
134

Бързата реакция на пилота предотврати страшна трагедия

Българските тенис звезди Александър Донски и Виктория Томова преживяха истински кошмар преди минути на летище София, научи БЛИЦ от самите тях. Двамата са били на борда на летателна машина на немската авиокомпания „Луфтханза“, която е трябвало да излети в 7:00 часа от Терминал 2.

„Набирахме скорост и точно преди да излетим видях как птица влезе в един двигател, а друга се удари в крилото. Аз лично го видях това. След това пилотът удари спирачките точно преди да излетим. Той ни обясни, че три птици са ударили самолета. Имало е повредена перка. Имаше малко страх, но всичко стана много бързо и нямаше време да изпадаме за сериозна паника“, обясни Донски пред БЛИЦ.

Заради ранния час, голяма част от пътниците са били още сънени и поради тази причина не са успели да осъзнаят какво всъщност се е случило. Всички са благодарни на пилота за бързата реакция и правилното решение да не рискува да лети с повредена машина, като по този начин да застраши живота на повече от 100 пътници. Всички пасажери са пренасочени за други полети.

Двамата български тенисисти са пътували за Франкфурт. Донски е искал да се прикачи на полет за Канада, където ще посрещне празниците с многолюдното си семейство, в което са четирима братя и една сестра. Томова е летяла за Стокхолм, където да се подготвя за следващия сезон в тениса.

https://www.facebook.com/Blitz.bgSport/videos/1307819839700520

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук