Емил Георгиев от “Екогласност” внесе сигнал в прокуратурата срещу Калоян Паргов

0
3

Шефът на столичните социалисти вероятно ще попадне под ударите на прокуратурата, пише вестник „Галерия“ в броя си от 8 юли.

Сигнал срещу него пред държавното обвинение е подал Емил Георгиев – председател на „Екогласност“ и на Федерацията на потребителите. Причината Георгиев да се жалва от Паргов за телефонни заплахи с опит за принуждаване към определени действия

Повод за заплахите станал материал на „Галерия“ от 1 юли, където са описани топли връзки от биографията на Паргов с Милан Дренчев, Яне Янев, Цветан Цветанов и Александър Паунов, водещи до бизнесмени с повдигнати днес обвинения. За тези тесни контакти прокуратурата разполагала със СРС-та, се визира още в материала.

Статията се озовала на страницата на Емил Георгиев във Фейсбук и вероятно това отключило гнева на Калоян Паргов. Само за една вечер, на 1 юли, Паргов четири пъти заплашил Емил Георгиев по телефона и на вайбър, разказва пред изданието засегнатият.

„Попита ме дали много държа да съм му враг. Попитах го какво се е случило, а той ме обвини, че нарочно съм публикувал на моята фейсбук страница материала на в. „Галерия“.

С ултимативен тон ми каза, че ако не го послушам, ще бъда обявен за враг“, обяснява Георгиев. Паргов го заставил да свали статията, за която Георгиев пояснява, че не била постната от него, а от друг администратор на страницата му.

Последвало премахване на материала, но малко по-късно той пак се появил, публикуван от друг потребител. „Имам над 9 500 последователи и приятели във Фейсбук“, посочва Емил Георгиев и допълва: „Помолих оператора да изтрие материала, но въпреки това Паргов продължи да ми звъни и ми каза, че „това щяло да попречи на развитието ми“.

След консултации на Емил Георгиев с юристи се изяснило, че в случая става дума за принуждаване към нещо, което е описано в чл.143 на Наказателния кодекс.
„Паргов си позволи да ми оказва натиск, но е сбъркал адреса. В същото време си давам сметка, че такива като него могат да влияят по същия начин на хора, които от една или друга причина са по-неустойчиви.

Председателят на Федерацията на потребителите посочва още, че преди две години бил „посъветван“ пак от Паргов да не изразява повече публичното си недоволство от повишаването на цената на природния газ. „Останах като втрещен, защото това повишение води до скок на цената на парното на повече от 400 000 софийски семейства. Вие си правете изводите дали председателят на БСП-София защитава социалните интереси на гражданите или нещо друго…“, казва Емил Георгиев в интервю за „Галерия“.

„При всички положения мястото на този човек не е в политиката“, категоричен е Георгиев.

Днес в 18:00 часа е внесен сигнал във ВКП до Иван Гешев от Емил Георгиев:

СИГНАЛ ДО

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

от Емил Ценов Георгиев в качеството на председател на политическа партия Политически клуб „Екогласност“…

УВАЖАЕМИ Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

ПП „ПК ЕКОГЛАСНОСТ“,  чийто председател съм, е коалиционен партньор на БСП. Господин Калоян Паргов е председател на столичната организация на БСП.

На 01.07.2020 г присъствах на футболен мач на финала за Купата на България . В 17.55 мин. на посочената дата  г-н Паргов ми позвъня и ме попита много ли държа да му бъда враг. Това ми дойде като гръм от ясно небе. Попитах го какво се е случило, а той ме обвини, че нарочно съм публикувал на страницата на моя фейс-бук материала от в.“Галерия“, публикуван в бр.27 от 1-7 юли 2020 г. , озаглавен : “ Калоян Паргов е столичният вариянт на олигарха Гергов“.

С ултимативен тон г-н Паргов ми каза, че ако не го послушам, ще бъда обявен за негов враг. В интерес на истината аз имам над 9500 приятели във фейса и се заклех дори в паметта на майка си и баща си , че това не е мое дело.

Въпреки това, помолих оператора на моята страница да изтрие материала.

В 18.16 мин. г-н Паргов отново ми позвъня и сподели, че е доволен, защото материала е изтрит.

Тогава му казах, че още не се намерил човека, който може да ме заплашва и да върша нещо против волята си и , че най-малкото това ще бъде той и да престане да ме безпокои.

Тръгнах от националния стадион с лошо настроение заради загубата на футболния отбор на когото симпатизирам.

В 22.55 на вайбъра на моя телефон позвъня г-н Паргов.

Не отговорих, защото в този момент шофирах.

В 23.02 мин. той отново позвъня,този път на телефония номер за да ми каже, че материала от в.“Галерия“ отново се е появил на моята страница. За това са му се обадили „група интелектуалци“, както той се изрази, които са били възмутени и разочаровани от моите действия и според него това ще попречи на моето развитие.

Това ми дойде в повече и му казах, че въобще не ме интересува нито неговото , нито на т.н „интелектуалци“ мнение и повече да не си позволи да ме безпокои.

Приемам извършеното като принуда да изразявам свободно мнение и да споделям публикации за публична личност като г-н Паргов .

С оглед на изложеното, моля да бъде извършена предварителна проверка и при наличие на достатъчно данни , да бъде образувано досъдебно производство.

С уважение,
Емил Георгиев, председател

Тази вечер Калоян Паргов не отговаряше на телефона си.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.