Ердоган иска връщането на Османската империя!

0

Кой ще ни спаси от турска инвазия, ако Ердоган реши да ни окупира ?
Бъдещето трябва да се планира на базата на задълбочения прочит на историята, Турция ще построи по-голяма от себе си държава с помощта на Аллах.

Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред участниците в конференцията за новата концепция за сигурността, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Той специално акцентира на Лозанския договор, по силата на който 3 млн. кв. км имперски територии са орязани до 780 000 кв.км. „И това стана в Лозана под носа ни.

Отнеха ни толкова земи и някои пак намериха повод за гордост.

Какво бяхме, какво станахме, какво ще бъдем?

Този въпрос за нас е изключително важен.

Необходимо е да четем втория план на историята и така да планираме бъдещето си“, посочи Ердоган и припомни, че винаги при споменаването на Лозана „някои се чувстват некомфортно“.

По-нататък в словото си той подчерта, че никой няма право да се намесва във вътрешните закони на Турция, а решенията ще вземат нейните власти.

За пореден път Ердоган обвини ЕС в намеса във вътрешните работи на страната и в покровителство над терористите и техните депутати, избягали в Брюксел.

„Лозанският договор не е безспорен текст, не е и свещен. Разбира се, че ще го обсъждаме, ще правим опити да постигнем по-доброто решение.

Първата световна, Втората световна, Студената война останаха в забрава и на базата на това се опитват да ни затворят в Лозанския договор.

Да не ни връзват кусур, обаче ние сме дали дума на нацията си. Ние ще оспорим всички условия“, заяви турският президент. Източник: БГНЕС
ЛОЗАНСКИ ДОГОВОР – СПРАВКА, УИКИПЕДИЯ:

Лозанският договор (24 юли 1923) е мирен договор подписан по време на Лозанската конференция, който анулира Севърския договор от 1920 г. между Османската империя и държавите победителки в Първата световна война.
По силата на Лозанския договор,

Източна Тракия и гр. Смирна (днешен Измир) са присъдени на Турция. Черноморските проливи се демилитаризират и стават свободни за преминаване на търговски и военни кораби.

Турция трябва да изплати дългове на османските народи.
До подписването на Лозанския договор се стига след война между Гърция и Турция.

В хода на войната Турция изтласква гърците от Анадола и печели войната.

В Лозана се свиква конференция и се стига до мирния договор, които се подписва от една страна от част от победителките в Първата световна война.В Лозана се свиква конференция и се стига до мирния договор, които се подписва от една страна от част от победителките в Първата световна война.
САЩ не подписват този договор.
С него се уреждат границите и териториите на Гърция и Турция.
Особено интересно е, че в този договор има раздел, който е посветен на малцинствата.
Текстовете са напълно в духа на Версайската система.
Турция поема задължения по отношение на немюсюлманските малцинства на нейна територия -равенство пред закона, право на собственост и сдружаване, широк обем езикови права.
Любопитно е, че договорът определя границата между България и Турция, макар България да не е страна по него.
Ние от Blife.eu казваме, че сега Ердоган предявява териториални интереси във всички посоки !
Нашата малка България грози ли я заплаха щом Ердоган казва, че не зачита договори, а утре той няма да зачете други договори и България или както я нарича Бойко Борисов „БУЛГАРИСТАН,, ВИЖ ТУК ?
Ако Ердоган обяви война на всички съседни страни кой ще го спре, кой?

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.