Ердоган иска връщането на Османската империя!

0
1809

Кой ще ни спаси от турска инвазия, ако Ердоган реши да ни окупира ?
Бъдещето трябва да се планира на базата на задълбочения прочит на историята, Турция ще построи по-голяма от себе си държава с помощта на Аллах.

Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред участниците в конференцията за новата концепция за сигурността, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Той специално акцентира на Лозанския договор, по силата на който 3 млн. кв. км имперски територии са орязани до 780 000 кв.км. „И това стана в Лозана под носа ни.

Отнеха ни толкова земи и някои пак намериха повод за гордост.

Какво бяхме, какво станахме, какво ще бъдем?

Този въпрос за нас е изключително важен.

Необходимо е да четем втория план на историята и така да планираме бъдещето си“, посочи Ердоган и припомни, че винаги при споменаването на Лозана „някои се чувстват некомфортно“.

По-нататък в словото си той подчерта, че никой няма право да се намесва във вътрешните закони на Турция, а решенията ще вземат нейните власти.

За пореден път Ердоган обвини ЕС в намеса във вътрешните работи на страната и в покровителство над терористите и техните депутати, избягали в Брюксел.

„Лозанският договор не е безспорен текст, не е и свещен. Разбира се, че ще го обсъждаме, ще правим опити да постигнем по-доброто решение.

Първата световна, Втората световна, Студената война останаха в забрава и на базата на това се опитват да ни затворят в Лозанския договор.

Да не ни връзват кусур, обаче ние сме дали дума на нацията си. Ние ще оспорим всички условия“, заяви турският президент. Източник: БГНЕС
ЛОЗАНСКИ ДОГОВОР – СПРАВКА, УИКИПЕДИЯ:

Лозанският договор (24 юли 1923) е мирен договор подписан по време на Лозанската конференция, който анулира Севърския договор от 1920 г. между Османската империя и държавите победителки в Първата световна война.
По силата на Лозанския договор,

Източна Тракия и гр. Смирна (днешен Измир) са присъдени на Турция. Черноморските проливи се демилитаризират и стават свободни за преминаване на търговски и военни кораби.

Турция трябва да изплати дългове на османските народи.
До подписването на Лозанския договор се стига след война между Гърция и Турция.

В хода на войната Турция изтласква гърците от Анадола и печели войната.

В Лозана се свиква конференция и се стига до мирния договор, които се подписва от една страна от част от победителките в Първата световна война.В Лозана се свиква конференция и се стига до мирния договор, които се подписва от една страна от част от победителките в Първата световна война.
САЩ не подписват този договор.
С него се уреждат границите и териториите на Гърция и Турция.
Особено интересно е, че в този договор има раздел, който е посветен на малцинствата.
Текстовете са напълно в духа на Версайската система.
Турция поема задължения по отношение на немюсюлманските малцинства на нейна територия -равенство пред закона, право на собственост и сдружаване, широк обем езикови права.
Любопитно е, че договорът определя границата между България и Турция, макар България да не е страна по него.
Ние от Blife.eu казваме, че сега Ердоган предявява териториални интереси във всички посоки !
Нашата малка България грози ли я заплаха щом Ердоган казва, че не зачита договори, а утре той няма да зачете други договори и България или както я нарича Бойко Борисов „БУЛГАРИСТАН,, ВИЖ ТУК ?
Ако Ердоган обяви война на всички съседни страни кой ще го спре, кой?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук