Ето какво намериха спецченгетата в колата на обвинената в корупция шефка в район „Подуяне“ (СНИМКИ)

0
7666

От пресцентъра на МВР разпространиха снимки на парите, които са били открити вчера в автомобила на директора на дирекция от Столична Община, район „Подуяне“.

Както Информационна агенция „Дейли Прес“ вече съобщи, вчера въпросният шеф, който по информация на медията ни е главният юрисконсулт на района Лилия Геринска, е арестуван в столичния квартал „Овча купел“ с подкуп в размер на 10  000 лева.

Извънредно в ДЕЙЛИ ПРЕС! Задържаха шефа на обществените поръчки в „Подуяне“ с 10 000 лв. подкуп

Подробности по случая съобщиха днес ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Ръководният служител е началник-отдел от Столична Община, установена е за получаване на подкуп „за да наруши свои служебни задължения. Поръчката се развива в срок от няколко месеца. Размерът на паричната сума, получена вчера, е 10 000 лева, като обвиняемата е получила 5000 лева за същата обществена поръчка. Сумата е предадена от представител на дружество, спечелило обществената поръчка. Срещу задържаната ще бъде повдигнато обвинение. Наказанието, което е предвидено в НК, е до 8 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 лева“, допълни Русинова и уточни, че по делото са налице доказателства и за други обществени поръчки, за които длъжностното лице е получавало парични суми, но предвид краткия период от време, анализът и повдигането на тези обвинения предстоят идните дни.

В процеса на работа по случая са установени контакти на служителката с представители на дружествата, които са печелили обществените поръчки, като комуникацията помежду им е била доста активна. Служителката ще бъде задържана за срок от 72 часа, предстои внасяне на делото в съда, каза ръководителят на СГП Зорница Русинова.

Прокурор Русинова разкри с какви методи спипаната с подкуп шефка на „Подуяне“ е мамила с обществените поръчки!

Сигналът за корупционни действия бе получен в ГДБОП  през октомври миналата година. Образувано бе досъдебно производство срещу ръководен служител – началник отдел на Столичната Община, поясни гл. комисар Ивайло Спиридонов.

По думите му служителката е задържана с пари от получен подкуп. До този момент беше работено оперативно и когато имахме събрани доказателства, ни беше възложена проверка. С реализираната операция развалихме взаимно изгодна за двете страни  сделка, като участниците не са били наясно, че сделката се следи. Въпросната служителка работи в Община „Подуяне“, а сделката се осъществи в кв. „Овча купел“. По случая беше използван целият набор от възможностите на СРС-та, уточни директорът на ГДБОП.

Той допълни, че тепърва предстои работа по фактите, установени чрез тях, но са налице необходимите данни и доказателства за образуване на досъдебното производство. Заради  бързия развой на случая вчера,  организирахме бърза акция за задържане на двамата – служителката и предалия подкупа, който в последствие свидетелства, заяви Ивайло Спиридонов. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук