Ето как да разберем, че имаме паразити в тялото

0
1151

Невидимите гадини могат да бъдат разделени в две категории

Много хора имат паразити в тялото, но е трудно да го разберат. Последните изследвания показват, че само в САЩ от паразити страдат 7 милиона души.

Невидимите паразити могат да бъдат разделени в две категории: червеи и протозои (едноклетъчни организми). Червеите – куковидни, игловидни, кръгли, лентови или пръстеновидни, проникват в тялото и се хранят от несмляна храна, която се отлага по стените на червата.

Кои са най-честите симптоми, които сигнализират за наличието на паразити при хората?

Загуба на тегло

Ако изведнъж започнете да отслабвате, без да променяте начина си на живот или диета, трябва да се консултирате с лекар. Паразитите отнемат повечето от хранителните вещества, които влизат в тялото, което води до драматична загуба на тегло.

Проблеми с храносмилателния тракт

Нарушеното храносмилане, изпражненията, запекът или, обратно – диарията също могат да са симптом за наличието на паразити. Те предизвикват дразнене в червата, което влияе на храносмилателния процес, а оттам идват и проблемите.

Мускулни и ставни болки

Симптомите, които лесно се грешат, като признаци на артрит, могат всъщност да показват наличието на паразити в тялото. Болките в ставите и мускулите могат да бъдат имунен отговор на това.

Повишена нервност, раздразнителност, нарушение на съня

Умора и гадене

Струва си да се обърне внимание на постоянната умора и сънливост. Хелминти изсмукват почти всички полезни вещества от човешкото тяло, което не може да повлияе на общото здравословно състояние.

Други признаци за възможна поява на паразити включват също:

– сърбеж в ануса;
– постоянно чувство на глад или, напротив, липса на апетит;
– често и продължително абдоминално раздуване;
– влошаване на кожата, сърбеж;
– чувствителност към алергени./zdrave.to

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук