Журналистът Илхан Андай: От турското посолство пробваха да натиснат Доган да не отстранява Местан

0
1248

Фолкпевицата Галена видяла драмата с колабиралия в Бояна ексшеф на ДПС и как съпругата му го свестява с чаша вода

 

 

 

 

 

На другия ден след сбирката в Бояна върху почетния прескедател на ДПС Ахмед Доган е оказван натиск от представители на турското посолство да се откаже от намерението си да сваля Лютви Местан от председателския пост, но това било грешка от тяхна страна. Това обяви главният редактор на сайта „24Родопи” Илхан Андай в сутрешния блок на Нова телевизия и разказа още подробности за драматичната сбирка в Бояна.Лютви Местан е колабирал по време на речта на Ахмед Доган на 17 декември в Бояна. Жена му Ширин Местан, която седяла през няколко стола от него, му подвикнала: „Лютви, Лютви”, и му подала чаша с вода.

Журналистът съобщи още, че на сбирката е присъствала и фолкпевицата Галена и точно това е причина почетният председател на ДПС да даде пример с нея в речта си, казвайки, че тя може да пее, а той обича музиката.

Андай твърди, че обявяването на оставката на Местан било подготвено за 25 декември – Коледа. Според информация на БЛИЦ обаче отстраняването на екслидера на ДПС трябвало да стане след Нова година, но информация в сайта ни още на 22 декември, както и в други сайтове през следващите дни са ускорили събитията.

Абсолютен мит е и твърдението, че политическият трус, който се разигра по време на рождественските празници през тази година, е без прецедент. БЛИЦ припомня, че през 1996 г. Жан Виденов подаде оставката на правителството си на 22 декември и то не в Народното събрание, а на 42 конгрес на БСП, който се провеждаше в НДК. Тогава държавата остана без кабинет, а след 10 януари 1997 г. и 20-дневна национална стачка бяха проведени предсрочни парламентарни избори през април.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук