ЗАВЕТЪТ НА ВАНГА! Ето уникалната рецепта на пророчицата за болните от диабет

0
1456

Ванга е една от най-знаметитите български пророчици, но освен това е и лечителка оставила безброй много билкови рецепти на българите. Те са част и от нейния завет за обичаните й сънародници – да се лекуват см помощта на природата. По думите й билковите й рецепти тя е научила от духовете на древните българи и те са доказали своята ефикасност във вековете. За читателите на ПИК публикуваме няколко от най-широко използваните от Ванга нейни рецепти, които е предписвала на болните от диабет.
Четири глави праз се нарязват на малки парчета. Поставят се в подходящ буркан и се заливат с 2 л бяло вино. След 15 дни се прецежда. Пие се по 1 малка в.ч., 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене.
Шест листа индрише се варят в 500 мл вода, докато изври наполовина. Приема се 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.
Три с.л. листа от черна боровинка се заливат с 600 мл гореща вода. Сместа престоява 4 часа. Приемат се по 200 мл 3 пъти на ден.
Четири с.л. боровинки се заливат с 2 л хладка вода и се варят, докато водата изври наполовина. Отвара да се пие по 1 чаша 3 пъти дневно.
Прави се смес от равни количества (около 10 г) корени от глухарче, девесил, цикория, репей и билка с интересното име лечебен жаблек. Сваряват се и се прецеждат, отварата да се приема охладена. Студени настойки от тези билки помагат да се нормализира нивото на захар в кръвта.
Всяка сутрин и вечер да се взема по 1 ч.ч. кисело мляко, смесено със сока от един лимон, в продължение на 20 дни./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук