Задължителен тест за коронавирус за тези, които пътуват до Гърция само с отрицателен PCR

0
26

Пътниците от България при влизане в Гърция ще бъдат задължително тествани за COVID-19, ако пътуват само с отрицателен PCR тест и нямат сертификат за ваксинация или сертификат за прекарано заболяване.

Задължителното тестване за влизане в Гърция е валидно за 16 държави, включително България, а единствено отрицателният резултат от този тест ще бъде условие за влизане в Гърция, информира балканската редакция на Радио „Свободна Европа“.

Допълнителната мярка е включена в новото решение на гръцкото правителство, като мярката е публикувана в гръцкия „Държавен вестник“ и е валидна от 6 часа в петък. По отношение на необходимите документи за влизане в Гърция, които са свързани с COVID-19, няма промени и точно както през последните три месеца, пътуването до съседната държава изисква ваксинационен сертификат или отрицателен PCR / бърз тест или потвърждение на прекаран COVID-19, заедно с попълнена PLF форма (електронен формуляр, указващ мястото на пребиваване на чуждестранните граждани на територията на Република Гърция).

Пътниците, идващи в Гърция от: Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, България, Бразилия, Грузия, Куба, Обединените арабски емирства, Индия, Китай, Либия, Мароко, Пакистан, Русия и Турция, ще трябва да бъдат тествани при влизане в Гърция. Задължителното изследване не се прилага за пътуващи, които имат валиден ваксинален сертификат и са минали 14 дни след втората доза или потвърждение за прекарана коронавирусна инфекция през последните шест месеца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук