Закрилял ли е Асен Василев контрабандата? Изплуват тежки подозрения!

0
128

Финансовият министър настани свои хора от родното си Хасково в службите и митниците

Над вицепремиера и финансов министър Асен Василев тегнат сериозни съмнения в закриляне на контрабандни канали, научи БЛИЦ от свои източници. Малко след встъпването си в длъжност, Василев започна да назначава свои приятели и близки от родното си Хасково на високи позиции в специалните служби и митниците, а те сега вероятно щедро му връщат жеста.

Дали Василев, който постоянно ръси лакърдии за непримиримост срещу корупцията, не следва принципа: „Корупция е всичко това, в което не участвам“.

Наши източници са катерочини, че кръгът от верни служители на Василев в службите и полицията е многостранен и прави всичко възможно да му подсигури охолен и спокоен живот.

Като най-сигурни и верни приятели на Асен Василев се открояват част от ръководителите на ГД „Национална полиция“.

Припомняме, че освен в митниците и специалните служби, Асен Василев е наредил своя пъзел и в Националната агенция по приходите, която се оглавява от неговия приближен Румен Спецов.

Независимо от обещанията на Василев, че новото правителство няма да взима заеми, се случи точно обратното. Кабинетът предвождан от царя Кирил Петков се готви да задължи България с дълг от над 9 милиарда лева.

Когато тази колосална сума се обвърже с контрабандните канали ще се получи огромен октопод, който ще изсмуче българската икономика, но ще направи представителите на изпълнителната власт в оставка още по-богати.

Потърпевши за пореден път са българските пенсионери, които в най-голяма степен плащат непосилната цена на „Промяната“.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук