Започват доставки на хлорохин в цялата страна

0
6

“Фирмата “Бул Био” има възможност за дистрибуция и лекарството хлорохин и още днес то ще бъде разнесено из цялата страна”. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, който оглавява Националния център по заразни и паразитни болести. В четвъртък на посещение там бяха премиерът Бойко Борисов, началникът на Националния оперативен щан ген.-майор Венцислав Мутафчийски и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Запасите от хлорохин в момента са достатъчни за лечението на 2 500 пациенти. Това количество, заедно с даренията към Министерството на здравеопазването, ще стигне за лечение на 20 000 пациенти с COVID-19.

“Така ще се повиши самочувствието на лекарите, че могaт допълнително да помогнат на хората”, каза още проф. Кантарджиев.

Ген. Мутафчийски каза, че успехът е безспорен. „Тъй като не се вижда ясен хоризонт на приключване на тази пандемия, това ни дава възможност за още по-голяма самостоятелност в страната, за да се справим с този проблем. Както и със защитните облекла и всички останали неща, които се направиха“, посочи той.

Началникът на Оперативния щаб припомни, че още в първите дни на епидемията дружеството на инфекционистите е разработило протоколи, в които има точен опис за използване на лекарството.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.