Започна се: Кошлуков дава на съд Минеков за откровени лъжи и клевети!

0
2627

Ще предприема всички законови действия, категоричен е генералният директор на БНТ

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се закани, че ще съди служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

Повод за това му решение е изявлението по-рано днес на пресконференция на Минеков. Според Кошлуков на нея са казани откровени лъжи и клевети.

Ето какво точно пише Кошлуков в профила си в социалната мрежа:

„Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети.

Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.

Г-н Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите.“

Същевременно от Съвета за електронни медии изпратиха до медиите писмо, от което става ясно, че те са отговорили на въпросите на служебния културен министър Велислав Миников относно прекъсването на програмата на БНТ от пресконференция на ГЕРБ.

От СЕМ посочват, че запитването от министъра е постъпило на 26 май, а отговорът е изпратен в срок – още на 31 май.

В документите до медиите е предоставена и кореспонденцията. В писмото си до Съвета Минеков пита каква е била причината за прекъсването на редовната програма на телевизията и дали това създава прецедент при програмите на националните телевизии.

Той пита също дали тази практика е законна.

„СЕМ, съгласно Закона за радиото и телевизията, осъществява надзор върху дейността на доставчиците, без да има каквото и да е право на намеса в програмната им политика“, отговарят от Съвета.

От СЕМ посочват, че всеки доставчик на услугата е независим по отношение на съдържанието на създаваната и предоставяна за разпространение от него медийна услуга. „СЕМ не може да определя или обосновава програмните решения на медиите, следва въпросите да бъдат отправени към ръководствата им“, казват още от Съвета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук