Затягат мерките за неваксинирани в Гърция

0
134

За „черен ноември“ по отношение на развитие на пандемията съобщават гръцките медии. Вестник „Елефтерос типос“ пише, че 23 области в страната са в „тъмно червено“. За първите десет дни от месеца са регистрирани 555 смъртни случая и 66 127 новозаразени. Особено усложнена е ситуацията в Северна Гърция и Тесалия.

Вчера е съобщено за 7105 нови случая в страната, като най-много са болните в област Атика и Солун. Очаква се до 24 часа в битката с КОВИД-19 да се включат и лекарите от частните болници, пише „Прото тема“.

В последните два дни в болница са приети 900 пациенти и така общият брой на настанени за болнично лечение става 3633. Голямата част от тях са неваксинирани.
Министерството на здравеопазването е поискало помощ както от частните здравни заведения, така и от лекарите с частна практика.

Прогнозите за развитие на пандемията са неблагоприятни, а експертите предупреждават за кошмарни дни, ако не се увеличи броя на ваксинираните, пише по темата „Та неа“.

Правителството остави отворена възможността за въвеждането на нови мерки за неваксинирани. Обмислят се забрана за влизане в отворените помещения на ресторанти и заведения и всекидневни тестове. Почти сигурно е, че ще бъде въведено ограничение за броя на клиентите в супермаркетите. Правителството не планира тотален локдаун.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук