Иван Гешев обедини подсъдими и с висящи дела

0
189

Съратници на Митьо Очите и Ценко Чоков рамо до рамо борят расизма

Лица с интересно оперативно минало и настояще и техни фенове изпълзяха организирано на провелия се завчера протест срещу кандидата з главен прокурор Иван Гешев.

Няколко са признаците, които ги обединяват: здрави, добре облечени момчета, предимно от ромски произход. Почти всички – с предварително подготвени плакати (не самоделки), които квалифицират Гешев като расист.

Градската десница, която претендираше за единствен носител на способността да се бори за промяна в съдебната система, веднага обяви мургавите здравеняци за провокатори. И как иначе – някак си не върви заедно да протестират умни и красиви с видимо не такива.

Сред протестиращите бяха забелязани дъщерята на наркобоса Димитър Желязков – Митьо Очите – Станислава Желязкова. „Тук сме, за да протестираме срещу кандидатурата на Иван Гешев и като цяло срещу системата, защото те нагласят хората, както мен и баща ми в случая“, заяви гражданската си позиция наследничката на обвинения в ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Припомняме, че през май месец стана известно, че Митьо Очите е заплашвал трима прокурори, които се занимават с делата, заведени срещу него.

Друг борец за справедлива съдебна система бе съпругата на бившия кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков. Цветелина Нелова вече е бивша съпруга на Чоков, но бе довела към петдесетина души от селото – здрави мургави момчета, с татуировки и дебели златни ланци – явно характерни за Галиче. Напомняме, че Ценко Чоков в момента е под домашен арест заради обвинение, че е предвождал банда за рекет, лихварство и палежи и също като Очите видимо е недоволен от съдебната система.

Повечето от момчетата с плакати „Гешев расист“ видимо не знаеха точно за какво са там, мнозина дори бяха объркали и протеститe – крачейки през пл. „Света Неделя“ по телефони се обясняваха накъде да вървят и къде били „техните“, дори не знаеха кой е прокурорът, срещу когото са ги извели. Но, това както се казва, е дребен проблем. Важното е да борим „расиста“ и „тези като него“, които ги вкарват в ареста за наркопласьорство, изнудване, лихварство и други дейности на препитание./big5.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук