Известният виенски “бизнесмен” Стоян Стайков забъркан в далавери и на КТБ

0
281

Скандални „адвокати“ и съмнителен бизнесмен гравитират около банкера беглец Цветан Василев

Скандалният адвокат и клиент на прокуратурата Лазар Карадалиев и един от „адвокатите“ по делото „Октопод“ Николай Велков са се съюзили в опит да се включат на страната на банкера беглец Цветан Василев по делото за източването на КТБ, пише „Блиц“, позовавайки се на свои източници в правоохранителната система. Името на Карадалиев нашумя по време на процеса срещу Василев.

Лазар Карадалиев

От публикации в „Монитор“ става ясно, че юристът се е настанил в кабинета на Цветан Василев и е тормозил свидетели по делото. Оперативните служби за сигурност имат информация, че същото лице спомага за осигуряването на средства за препитание на беглеца, който в момента се къпе в лукса на Белград и упорито отказва да се изправи на подсъдимата скамейка на Специализирания наказателен съд.

Стоян Стайков – Виенския (вляво) с ЦветанЦветанов

Срещу скандалния Карадалиев се води разследване, а още преди година зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви как от свидетелски показания в досъдебното производство се разкрива, че БГ Мадоф е предлагал 200 000 лв. чрез наместника си Карадалиев за „профилактиране“ на основния прокурорски свидетел да промени показанията си. В момента същото лице се е размърдало в отчаян опит да наобиколи съмнителни мъже и жени, останали верни на беглеца, за да събере пари от тях за продължаване на охолния му живот в нашата съседка. Той е виждан да се навърта и около апетитни имоти, които в момента се водят на името на подставени лица на банкера беглец, но служат като черни каси за осигуряване на допълнителни свежи пари, които да му бъдат закарани до столицата на Сърбия. Напоследък клиентът на прокуратурата е виждан в компанията на един друг „адвокат“ – Николай Велков, който е известен с това, че поема различни ангажименти в съда, които се пукат като розови балони, но предпочита да задържа оставеното му капаро.

Николай Велков

Жалката компания продължава да се опита да се възползва от ситуацията, да изкара някой лев преди Коледа, като обещава на господаря си, че ще му помогне да избегне наказателната отговорност за източената финансова пирамида. За да придадат тежест на думите си, двамата „адвокати“ са привлекли на своя страна и известния „лобист“ Стоян Стайков – Виенския, за когото злите езици говорят, че е на финалната права откъм бизнеса, тъй като имотите на същия са ипотекирани в банка, но кредитите, отпуснати за тях, са предсрочно изискуеми. Поставен в неловката ситуация, Виенския се е принудил да обещава всичко на всекиго и се е е обединил със себеподобните си колеги. Правоохранителните органи обаче внимателно следят действията на скандалното трио и не е изключено скоро, когато пясъците под краката им се раздвижат, да забегнат при покровителя си и да останат там не само за коледно-новогодишните празници. Което е доста по-добра алтернатива, отколкото да ги прекарат в „хотела“ на булевард „Г.М.Димитров“, който вече не е 5, а 3 звезди.

източник: Вlitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук