ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg! Банишора против преместване на Центъра по наркомании до Централния затвор

0
18279
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

Банишорци събират подписи във всеки блок срещу намерението на Министерство на здравеопазването да премести Центъра по наркомании в Центъра по вирусология. В понеделник гражданите на „Банишора“ отново ще се съберат със събраните подписи пред магазин „Дар“ срещу 14-то училище в 19.00 часа. Готови са и на гражданско неподчинение – блокиране на бул. „Столетов“, където се намира и самия Център по вирусология.

Готви се и протестно писмо от страна на настоятелството на 14 СУ „Проф. Асен Златаров“. В понеделник банищорци ще излязат с лозунга: „Хей, наркомани, тук сте нежелани. На Банишора й стига затвора“.

Антоанета Лазарова, че вече е ходила в двата центъра и е установила, че в Центъра по вирусология освобождават целия първи етаж за преместването на Центъра по наркомании.

По думите й дори шефката на пациентските организации е потвърдила като е изтъкнала като аргумент, че искат да им е удобно и все пак Центъра по наркомании да е в центъра.

„Това са болни хора не могат да ходят в края на града. То е решено вече. Ние нямаме време“, заяви Лазарова и изтъкна, че друг аргумент, който се посочва еблизостта с Централния софийски затвор, който все пак имал охрана.

Бележки с предупреждение за преместването на центъра в градинката на „Банишора“ в непосредствена близост до Центъра по вирусология. Това е единственото място с изградено игрище и две детски площадки за деца до 14-годишна възраст. Има и фитнес на открито. Градинката се ползва от майки с деца и възрастни хора. Всички са разтревожени от неяснотите в действията на здравно министерство.

Както Информационна агенция „Дейли Прес“ писа окончателно решение за преместването не е обявено.

В отговор на запитване на Информационна агенция „Дейли Прес“ от здравно министерство потвърдиха, че Центъра по вирусология не се изключва като един от възможните варианти за преместване.

Такова запитване редакцията на Информационна агенция „Дейли Прес“  изпрати и до районния кмет инж. Тодор Кръстев, както и до самия Център по наркомании, от които все още очаква становища по въпроса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук