ИЗВЪНРЕДНО В News24-bg.com TV! 44 цигани в ареста след масов бой между две ромски фамилии (СЕНЗАЦИОННО ВИДЕО)

0
2087
Снимка: News24-bg.eu

В районното управление на МВР в Карлово са задържани 44 души от село Розино, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. Те са представители на две ромски фамилии, които снощи са участвали в масово сбиване.

С действията си полицейските служители са предотвратили разрастването на друго сбиване между двете враждуващи фамилии. Няма сериозно пострадали. Образувано е досъдебно производство, допълват от полицейския пресцентър. За осигуряване на обществения ред в селото са ангажирани служители от Районното управление в Карлово и сектор Специализирани полицейски сили.

Към момента обстановката е спокойна.

Екшънът се е разиграл вчера вечерта, когато група роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови, посочва „Дарик“. Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус както и имущество, стреляйки с ловна пушка.

От дългогодишната вражда между двата рода страдат всички, твърдят жители на селото. „Често стават такива разпри и въпреки, че периодично разговаряме и с двете фамили, понякога напрежението ескалира, особено, когато са употребили повече алкохол„, казва кметът на село Розино Ангел Шаламанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук