ИЗВЪНРЕДНО! Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! Мая Манолова: Притеснителна е липсата на информация за действията на институциите по договорите с американските централи, те дължат прозрачност на обществото

0
2146
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

Притеснителна е липсата на достатъчно информация и прозрачност какво точно се случва, какви действия е предприела всяка една от институциите. Това каза омбудсманът на Р България Мая Манолова на пресконференция след среща с ръководителите на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Институциите дължат пълна прозрачност по тази толкова важна тема на българското общество“, заяви тя.

„На мен като институция, която защитава правата на гражданите, ми липсва пълната информация за това какви действия са предприети и на каква фаза са те“, коментира Мая Манолова.

„Правила ли е някоя институция икономически, финансов и правен анализ за това какви биха били последиците от разваляне или предоговаряне на договорите“, попита омбудсманът.

„Не съм съгласна неустойките да бъдат платени от гражданите“, изтъкна Мая Манолова.

„Би следвало да има промени в законодателството, които да регламентират обема на преференциите. Що се отнася до договорите с американските централи- това е тема, с която българските институции се занимават в последните години“, каза още тя.

„Работодателските организации чукат на отворена врата, защото омбудсманът е доказал, че е готов да чуе всички граждани“, посочи Мая Манолова.

„Буквално от първия момент, в който съм стъпила в длъжност, следя много внимателно решенията на КЕВР за цената на тока, парното, водата“, обясни омбудсманът.

© Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук