Извънредно! Иван Митев икономист пред Агенция ДЕЙЛИ ПРЕС: Вредата от еврото поразява Европейския съюз

0
19933

В Република България се води дискусия за прилагане на лев или евро.

Все още обществеността не зачита, че съвместно с полезност еврото създава щета. Възникналата вреда от еврото поразява Европейския съюз (ЕС). Заради допусканата неправилност ЕС е с подсигуряван крах.

Днес с административни прийоми се забавя началото на катастрофалната криза в ЕС. Един от подходите е подпомагане на икономическия растеж. С него се осигурява полезност от еврото, ала се завишава вредното влияние от еврото.

При ползвания прототип на паричната система, колкото повече инициативи за икономически растеж се осъществяват – толкова са по-големи щетите.

Съдбовни за оставката на правителството са ограничените приходи и завишените разходи за лихви.

Всеки ден чрез заплащане на щетите от еврото с пари от данъци и заеми държавите от ЕС отлагат предстоящия стопански колапс. Когато Министерството на финансите не може да събере достатъчно данъци и да получи нови заеми започва държавна криза с болезнени злини.

Пример: Кризата в Република Гърция. Ако ЕС прилагаше защита срещу вредното влияние от еврото – Република Гърция нямаше да има сегашните дългове.

Без да се съобразява с разпространената в света държавна грешка за липса на защита срещу вредното влияние от въведената парична единица, Европейската централна банка (ЕЦБ) чрез понижение на основната лихва се опитва да предпази еврозоната. Методът е с временен ефект и със завишени вреди. Мнозина разчитат ЕЦБ да е спасител от съвременни щети. Те са със заблуда. ЕЦБ няма необходимите права за защита срещу вредното влияние от еврото и не може да спаси от щетите.
Всеки член на еврозоната пряко страда от вредното влияние от еврото.
В Република България важният въпрос не е лев или евро.

Най-същественият проблем е липсата на защита срещу вредното влияние от лева.

Практиката доказа, запазването на държавната грешка е най-сигурният начин за провалът на правителството на господин Бойко Борисов.
Ситуацията е изяснена.

За Република България базовите възможности са представени в книгата „Световната грешка“:

Първа: Без зачитане на вредното влияние от лева – щетите нарастват.

Втора: Със защита срещу вредното влияние от лева е прекратен водещият причинител за сегашните щети.
Публикуваните резултати от изследвания осигуряват старта за подобрение на паричната система.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук