Изплуваха зловещи подробности за ужаса с трупове на Силистар

0
2838

Две жени са спасени на косъм от смъртта, твърдят очевидци

Трагедията на плаж Силистар, при която в събота се удавиха двама мъже, можеше да бъде още по-голяма и да вземе повече жертви. Това разказаха пред Флагман.бг очевидци на драмата, която се разигра на ивицата.

Както вече БЛИЦ съобщи, от водата е изваден мъж, който минути по-късно е издъхнал, въпреки опитите на спасителните екипи да го върнат към живота. А друг изчезна във водата, което наложи в акцията да се включат и водолази.

Оказа се, че двата случая нямат общо помежду си.

Черната серия на плажа е започнал около 11:00 ч., когато мъж и две жени започнали да викат за помощ. Дошли на почивка по Южното Черноморие от плевенското село Ралево.

Влезли са във водата, но бурните вълни ги завлекли навътре. Били край скалите, когато са пищели от ужас. Веднага хората са втурнали да помогнат, успели да ги изкарат от водата, но за мъжа е било прекалено късно, тъй като се е нагълтал с вода.

Минути по-късно той е издъхнал, въпреки опитите на спасителите. Мъжът е на 52 години. Тялото му е останало на ивицата повече от пет часа.

Малко по-късно драмата на плажа е станала още по-голяма. Старозагорец, който бил в района на почивка със съпругата си, влязъл в морето да плува. Минало доста време, но той така и не е излязъл.

Жена му веднага се е обадила на тел. 112. На място е пристигнал издирвателен екип, който включвал и водолази. Няколко часа е продължила акцията, но тялото на мъжа не е намерено.

„Морето днес беше изключително бурно и опасно. И въпреки първия инцидент с удавения мъж, хората си влизаха във водата. Не ги смути и факта, че тялото с часове лежеше на плажната ивица – на метри от летовниците.

Водолазите търсеха мъжа доста време, но накрая излязоха, тъй като са нямали никаква видимост заради теченията, във водата буквално е било като пералня. Имаше риск и за техния живот“, сподели пред Флагман.бг очевидецът.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук