Искрен Веселинов от ВМРО: Добрият патриотизъм ще победи

0
503

Изборите са състезание на идеи и изпълнени ангажименти към избирателите, поне във винаги ВМРО сме го разбирали така. Тази кампания показа какво незначително малцинство сме хората с подобни възгледи. Наложи се стил, който можем да наречем само „мутро-политика“. Както някога мутрите разчитаха на физическата си сила, за да си набавят всички блага – от рекет до девойки в дискотеките, така някои хора, наричащи се политици, сега считат за нормално да посочат опонента си и да тиражират лъжи, да му препишат всичко гнусно, което могат да си представят.

Скоростта и интензитета на тези клевети трябва да е по-голяма от тази с която жертвата ги оборва. Целта е полето на политиката да се превърне в една воняща кална кочина, където се търси по-малко отвратителния. Пък белким разочарования електорат загуби вяра и избере поредния фалшив герой. Накратко от състезанието от идейно се превърна в такова по надхрачване, надкрещяване, надлъгване… Още по-жалко е, че хора, които определят себе си за патриоти или родолюбци се опитват да поставят нови рекорди в тая посока. Ясно е, че не са това, за което се представят, защото патриотизмъ обединява! Той е оная идейна спойка, която може да мобилизира нацията за постижения и подвизи.

И ясно е, че ДОБРИЯТ ПАТРИОТИЗЪМ ще победи, хората разпознават истината от фалша. Ще остане горчивия махморлук у хулителите, които в денят след изборите ще се чудят защо не са получили подкрепа.

Не знам, ще имат ли силата да осъзнаят грешката си или ще решат, че на следващите избори трябва да са още по-гнусни и долни за да успеят. Само времето ще покаже, но днес решихме да откликнем на множеството призиви, че лъжи, обиди и клевети в подобни мащаби не бива да остават ненаказани. Политиците имат висшата отговорност да поддържат целостта на обществото, а не да го рушат, ако не го разбират – трябва да има санкция.

Затова от ВМРО предложихме наказанието за лъжи, обиди и клевети, които са тиражирани от депутати, миснистри и председатели на партии да се полага затвор! Ето какво предлагаме като законодателни промени в НК: § 1. В чл. 148 се създава ал. 4: „(4) За обида или клевета извършена от народен представител; член на Министерския съвет, член на Европейския парламент или Европейската комисия от Република България, председател на политическа партия, получаваща държавна субсидия, или негов заместник наказанието е лишаване от свобода до 4 години и глоба от десет хиляди до петнадесет хиляди лева.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук