Какво време ни чака до края на октомври?

0
95

Днес ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен и по-късно през деня над крайните източни райони ще се образува ниска облачност. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

И във вторник сутринта ще е студено с минимални температури между минус 2° и 3°, по Черноморието и в югоизточните райони, където ще има значителна ниска облачност – до 6°-8°. Дневните температури ще са между 10° и 15°, през следващите два дни ще се повишат с още 1-2 градуса. Над планинските райони в Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, но в нощните часове и сутрин на места в низините и котловините там ще бъде мъгливо. Над Източна България ще има значителна ниска облачност, по Черноморието ще преръмява. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен, в сряда в по-голямата част от страната временно ще стихне.

През втората половина от седмицата облачността над повечето райони ще е предимно значителна, по Черноморието и в отделни райони в Югозападна България ще превалява съвсем слаб дъжд; в котловините ще е мъгливо. По-съществени разкъсвания на облачността до слънчево и подобрение на видимостта ще настъпва около и след обяд. Към почивните дни минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните – предимно между 13° и 18°, в районите със задържащи се мъгла или значителна ниска облачност ще остават под 10°.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук