Как ще започне страшната война САЩ-КНДР? Бивш бригаден генерал от ВВС оповести кървави данни и колко души ще гинат на ден

0
1406

До 20 000 души ще загиват всеки ден в Южна Корея при евентуална война между САЩ и КНДР. Това съобщи пенсионираният бригаден генерал от ВВС на САЩ Роб Гивънс пред „Лос Анджелис таймс“. „Много американци смятат, че война с КНДР ще бъде като инвазията в Ирак или Афганистан, или като военни операции в Либия и Сирия”, каза той и поясни, че няма да има нищо подобно при конфликт с Пхенян.

По думите му изчисления на Пентагона показват, че 20 000 души ще загиват на ден в Южна Корея при конфликт. С артилерията си КНДР може да нанесе сериозни поражения на столицата Сеул. Гивънс добави, че „войната може да започне, ако севернокорейският лидер Ким Чен-ун изстреля ракета и тя падне в близост до американската територия Гуам“. След това американски самолетоносачи ще отговорят с въздушни удари по обекти на севернокорейското крайбрежие”.

Северна Корея вероятно ще отговори с използването на 11 000 артилерийски звена срещу разположените в Южна Корея 35 000 американски войници. Военното министерство на САЩ е провело симулации, за да намери „четири или пет начина за разрешаване” на конфликт с КНДР, според съветника на Белия дом по националната сигурност Хърбърт Макмастър. Той поясни на събитие на Института за изследване на войната във Вашингтон, че прецизните удари няма да разрешат проблема, както и военната блокада.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук