сряда, ноември 21, 2018
Начало Темата Камъни за 10 000 лева пречат на паркирането в Борисовата градина

Камъни за 10 000 лева пречат на паркирането в Борисовата градина

0
6907

Край улицата в Борисовата градина зад Парк хотел „Москва“ са разположени огромни валчести камъни. Те са там, за да осигурят достъпа на пешеходците да минават спокойно, без да заобикалят паркиралите автомобили.

Сега община София гордо е сложила тук тези отговорни валчести камъни, за да попречи на колите да паркират. Умно! Пешеходците, разбира се, пак не можем да минаваме, понеже упорито отказваме да летим ниско над валчестите камъни. Не сме бързолети, все пак“, пише Александър Урумов на своята страница във Фейсбук, заснел технологичния подход на общината за решаване проблема с паркирането.

Той информира и за заповедта на Столична община, в която е отбелязано: „Относно необходимост от поставяне на каменни блокове в оградените участъци по периферията на Лесопарк „Борисова градина“.

По информация на Нова телевизия проектът започва пред месец и обхваща територия от 1 километър. А стойността му е около 10 000 лева.

Снимка 364555

Източник: ФБ

„Решихме да използваме камъни, тъй като това е естествен материал. За момента сме решили това да бъде само около лесопарковите територии. Световна практика е използването на този вид материал за ограничаване на автомобилното паркиране. Камъните са доста големи. Използва се тежкотоварен транспорт с организация на движението“, заяви арх. Димитър Данчев, директор на дирекция „Зелена система“.

Мнението на живеещите в района за каменната блокада на входа на парка, е контрастно.

/нюз


loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here