Караджов отговори на Петков за „бебетата“ и разкри какви есемеси премиерът му е показвал: Той в яростта си започна да…

0
373

Ние се махнахме от Кирил Петков, не той от нас, поясни той

10 дни преди ИТН да напусне управлението на Коалиционен съвет Кирил Петков казва: Гроздан е добър пример за поставяне на отговорността пред личността, защото е важно да се движим напред. Това е протоколиран доклад от 27 май от тази година. Това заяви Гроздан Караджов от ИТН по повод отношенията с Кирил Петков.

Той обясни и че никога не е казвал, че иска пари за 8 фирми и отрече да ги е нарила „бебета ми плачат“, както каза вчера Петков.

Фантазията на този човек надминава всички граници. Аз нямам такъв израз в моя речник. Спомням си един разговор, в който му обяснявах, че той е начело на държавата и всички тези фирми, който се занимават със строителство, трябва да ги приеме като свои деца. После той започна да казва „ти с твоите бебета“. Това е негова интерпретация“, обясни Караджов.

„Не знам за какви бебета говори. Тази дума изобщо не е част от моя речник. Аз никога не съм го произнасял. Сещам се за близък разговор до този, в който аз му обяснявах: Кирил, ти вече си отгоре върху държавата. Ти си като баща на всички. Трябва да имаш държавнически подход и всички тези фирми, които строят по пътищата, ако изведнъж спрат да го правят, ще загубим човешки животи. Ще увредим здравето на много хора, което е самата истина. В този смисъл трябва наистина държавнически да балансираш приеми. Казах му, че всички те са и твои деца. Негови обаче. След това той в срещи каза: ония, твоите бебето. Това си беше някаква негова шега“, обясни Караджов.

Той показа публикация и заяви, че „бебета“ с милиардите са на Асен Василев.

„Това е септември 2021 г., когато Асен Василев и служебните министри, между които е и Кирил Петков, искат да разплатят милиард и 300 милиона на „бебетата“. Тоест това е половин година преди изобщо аз да се появя на сцената. „Бебетата“ са на Асен Василев. „Бебетата“ са на Кирил Петков.  Премиерът обеща да плати над 1,1 милиарда лева на пътните фирми до 30 юни, който премина.

Аз никога не съм обещавал на някого да се плати нещо. Това е е в главата на този човек, който фантазира по невероятен начин и това уврежда управлението на страната. Това беше целият гигантски проблем. Да не искаме повече да сме свързани с него. Ние се махнахме от Кирил Петков и от управлението, не той от нас и в яростта си да си запази властта той започна да обвинява, че сме мафията“, поясни Караджов.

Ние се махнахме от Кирил Петков, а не той от нас и в яростта си, за да запази властта си той започна да нарича нас мафията.

Ние се махнахме от Кирил Петков, не той от нас. Коалицията беше бутната от невъзможността на ПП да работи в консенсус. Това заяви вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов.

Кирил Петков в яростта си започна да ни обвинява, че сме мафията, каза вицепремиерът в оставка.

Според него премиерът в оставка е започнал кризисен ПР и е „ръсил лъжа след лъжа“.

Той добави, че има папка с документи, която да обори твърденията на Петков.

„Показвал ми е есемеси, които е изпращал на Слави Трифонов, търсил е и Тошко Йорданов и след 10 дни ни обявява за врагове“, добави Караджов.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук