Каракачанов: Петков готви предателство около 24 май

0
133

Снимка: БГНЕС

Видно било, че премиерът поел обещания някъде

Около датата 24 май част от правителството, начело с премиера Кирил Петков и партията „Продължава промяната“, се готвят за извършат национално предателство, заяви почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, бивш вицепремиер и министър на отбраната, пред БНТ.

„Имаш решение на българското правителство от 2019 г., решение на парламента от 2019 г., решение на КСНС при президента от 2020 г., имаше и през януари тази година също решение на КСНС. Българската позиция е ясна: компромиси по темата за РС Македония не се правят, докато няма някаква промяна в политиката на Скопие спрямо България“, категоричен е Каракачанов.

Той подчерта, че за цялото българско общество вече е видно, че „Кирил Петков не само не разбира за какво става дума, но той е поел ангажименти“.

„В момента той суче и маже, опитва се да извърши национално предателство, за да заслужи това, че някой го взе от нищото и го направи премиер на България. Това вече е ясно за всички“, заяви Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО очаква, че българското общество ще бъде критично, защото през всичките тези години между 75-84% от българските граждани са категорично против да се правят компромиси по темата за РСМ.

„Тук някакви приказки, че наш национален интерес е да бъдем заобиколени от държави-членки на ЕС заради войната в Украйна, са пълни глупости и приказки за наивници. РСМ и Албания са членове на НАТО. Това им дава гаранцията за сигурността, а не членството в ЕС“, подчерта бившият военен министър.

Каракачанов заяви, че всички искаме на Балканите да имаме партньори в ЕС, но членството в ЕС означава покритие на критерии.

„Определено нямаме интерес държава, като РСМ, която води антибългарска политика да стане член на ЕС. Защото всички тези практики на фалшифициране на българската история, преследване на българи, претенции за национални малцинства в България, ще стане много по-сериозен проблем, когато тази държава стане член на ЕС“, подчерта почетният председател на ВМРО.

Той коментира и тезата на Петков, че трябва да загърбим историята си в името на развитието на икономическите отношения.

„Един самолет летя един път с 8 пътници на борда. Ако това е бизнес, по-добре е Петков да се връща там където е учил. Той си противоречи по казуса с РСМ, той не заблуждава с подобни красиви приказки за развитие на икономическите отношения“, заяви Каракачанов.

Александър Попов

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук