Каракачанов с подробности ще подаде ли оставка екоминистър Нено Димов

0
232

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е провел среща с премиера Бойко Борисов, предаде репортер на NOVINI.BG.

На въпрос ще има ли оставка от страна на екоминистър Нено Димов, Каракачанов лаконично отговори: „Ще прочетете след това показно убийство“, предаде репортер на NOVINI.BG.

Припомняме ви, че Нено Димов е министър в кабинета от квотата на „Обединени патриоти“.

NOVINI.BG научи, че главният секретар на МВР Ивайло Иванов и шефът на ДАНС Димитър Георгиев в момента са при министър-председателя.

Припомняме ви, че министърът на околната среда и водите Нено Димов е първият действащ министър задържан в демократичната история на България. Арестът му е за 24 часа и дойде след разпит в Националното следствие.

Вчера, 09.01.2020 г. главният прокурор Иван Гешев беше на място в гр. Перник с оглед координация на провеждащи се действия по разследването по образувано досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура по повод водната криза в града. А следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура, съвместно с органите на ДАНС, КПКОНПИ и МВР извършиха действия по разследването-претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – град Перник и Министерство на околната среда и водите.

Събрани бяха доказателства за извършени престъпления от длъжностни лица, довели до проблемите с водоснабдяването в град Перник.

Вчера главният прокурор Иван Гешев се срещна и с кмета на Перник Станислав Владимиров в продължение на проведената на 22.11.2019 г. среща, във връзка с подаден от него сигнал за водната криза, причинена от експлоатацията на язовир „Студена“.

Припомняме ви, че на 27.12.2019 г. по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев разследванията на водната криза в Перник и причините, довели до нея, бяха взети на специален надзор, който се извърши лично от прокурор от Отдел „Специализиран“ във Върховната касационна прокуратура.

Бяха извършени действия от ДАНС и ГД “НП“ във връзка с разпоредена от главния прокурор на Република България проверка за спазване на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда от притежателите на отпадъци на територията на страната. Проверката беше възложена на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС на 6 януари 2020 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук