Карбовски изхвърча от bTV заради скандален гей репораж

0
316

 

В края на юни трябва да се поднови договора за предстоящите 12 месеца, но в Би Ти Ви умували дали да не се разделят с провокативният журналист.

Конкретният повод е скандала с репортажа от миналата седмица, когато Карбовски разказа историята на малкия Атила, който от години живее с майка си в Холандия. Проблемът според бащата на детето е, че майката в момента съжителства с жена. Внушението на предаването бе, че холандски гейове и лесбийки отнемат българските деца от родителите им. Репортажът предизвика буря от възмущение, а от Би Ти Ви запазиха хладнокръвно мълчание.

Шефът на публицистиката в медиата Венелин Петков обаче е на мнение, че границата е прекрачена и Би Ти Ви не бива да показва предаването занапред, тъй като редовно се нарушавали етичните норми и плурализма на мнения. Същевременно „Втори план“ е външна продукция и нюзрума на Би Ти Ви не може да окаже контрол върху съдържанието. Факт е обаче, че предаването е с много висок рейтинг. Предложението на Петков и в този часови пояс репортери на Би Ти Ви да подготвят нестандартни мини филми, по подобие на „Ничия земя“ по Нова телевизия.

Все още не е ясно какво ще е решението на Би Ти Ви. На този етап обаче надделява мнението, че Мартин Карбовски не бива повече да има предаване в канала. Отделно в телевизията се получил донос срещу журналиста, че бил нещо като консултант на телевизията на БСП, което още повече нагнетило настроенията срещу него.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук