DAILYPRESS TV

Кирил Десподов пред DAILYPRESS-bg.com СПОРТ: Головете срещу Левски са най-ценни, ЦСКА ще се върне на върха (СНИМКИ/ВИДЕО)

Един от вече утвърдените таланти в българския футбол, преминал през всички нива в представителния тим на страната, достигайки и до първия отбор, борещ се за място на Световното първенство в Русия през следващата година.

Роден в Кресна, но фен на ЦСКА още от дете. Обожава да играе срещу вечния съперник, а най-вече да бележи попадения във вратата му. С доказан нюх към гола, но и стабилно играещ и подпомогащ и колегите си в центъра на терена, а в отделни случаи и в защита.

Прави първите си стъпки в професионалния футбол по мечтан начин – под ръководството на легендарния и неповторим Христо Стоичков. Става вторият най-млад дебютант в историята на елитния ни футбол, като излиза за първи път на терена на едва 15-годишна възраст.

Многократно селектиран в класации на Европейската футболна централа за талантливи състезатели от Източна Европа, разполагащи със сериозен потенциал. Канен на стаж в редица европейски грандове, като за разлика от други наши футболисти, получили подобна възможност – винаги отклонявал предложенията, по думите му – за да не го разконцентрират и извадят от форма в тима, в който се състезава в България.

Всичко това, а вероятно в бъдеще и много повече, е Кирил Десподов.

Младият футболист на ЦСКА се съгласи да отдели от времето си, за да проведе конструктивен разговор с топ журналистът  на Информационна агенция „Дейли Прес“ Тодор Стефанов по всички възможни теми, вълнуващи „червената“ футболна общественост. Предлагаме на вниманието ви основните акценти от интервюто ни с него:

Интервю на Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС 

Изображение 295358

Снимка/източник: Петър ХРИСТОВ фоторепортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ / СПОРТ

Тодор Стефанов журналист: Какво е състоянието ти в настоящия момент? Намираш се в изключителна форма. На какво, според теб, се дължи възходът в представянето ти, конкретно през този сезон?

– Имах един неприятен момент с алергия от едно лекарство. Сега вече съм по-добре. Иначе благодаря, наистина смятам, че формата ми е добра. Треньорът ще каже. Лично аз се чувствам много добре и в чудесна кондиция.

Тодор Стефанов журналист: Попаденията срещу Левски ли са най-ценните за теб? Какво е усещането за един истински цесекар да вкара гол на вечния съперник?

Изображение 295360

Снимка/източник: Петър ХРИСТОВ фоторепортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ / СПОРТ

– Може да се каже. Емоцията е голяма, наистина. И за нас – футболистите е от значение, но най-вече за феновете. Именно тези попадения се помнят най-дълго и са от най-голямо значение.

Тодор Стефанов журналист: Ще се разпишеш ли и в последното дерби за сезона?

– Ще се опитам. Разбира се. Ще направя каквото зависи от мен. Преди всичко обаче най-важното е отборът да печели. Искаме победата в това последно дерби за сезона.

Тодор Стефанов журналист: Какви са очакванията ти за следващия сезон? Могат ли феновете да очакват да се придвижите с още една стъпка нагоре в подреждането?

Изображение 295341

Снимка/източник: Петър ХРИСТОВ фоторепортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ / СПОРТ

– Всички искат това. Не може да се каже със сигурност какво ще се случи, но да – това е голямата цел. ЦСКА трябва да е там, където му е мястото – на върха.

Тодор Стефанов журналист: От какво зависи свалянето на Лудогорец от този връх? Назрял ли е моментът това да се случи? В последния мач между вашия и техния състав отново видяхме, че играете като равен с равен. Резултатът също го доказа.

– Да, видя се, че дяволът не е толкова черен, както се казва. Играхме не само като равни, но според мен на моменти ги превъзхождахме. Имахме шансове да ги победим. И в миналия мач също. Но изпуснахме добра възможност. Въпреки това отново казвам, че показахме характер, израстване, сработеност, а също и не просто желание, а и възможности за победа.

Изображение 295345

Снимка/източник: Петър ХРИСТОВ фоторепортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ / СПОРТ

Тодор Стефанов журналист: Малко хора оценяват факта, че ЦСКА постигна всичко през футболната година с помощта на качествените си чужденци, но в същото време и на собствените си таланти и кадри. Това ли е пътят?

– Да. Както вече споменах, ние сме добър колектив от чужденци и българи. Но това разделение е по-скоро в медиите. Иначе няма нищо такова. Ние сме отбор. Това не е индивидуален спорт. Всеки зависи и от останалите.

Тодор Стефанов журналист: Вие, футболистите доволни ли сте от начина, по който се ръководи клуба в момента?

Изображение 295342

Снимка/източник: Петър ХРИСТОВ фоторепортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ / СПОРТ

– Напълно. Уверявам ви, че няма някой, който да не е. Всичко се прави на много високо ниво. Много професионално. За последните месеци се извърши огромно количество работа, не само що се отнася до отбора. Подобряват се условията за тренировка, бази, терени… Всичко това е много важно за бъдещето, а разбира се и за настоящето – за нас, футболистите.

Тодор Стефанов журналист: В ЦСКА всичко изглежда спокойно, но въпреки това спекулациите по всички възможни теми не спират. На какво се дължи това, според теб?

– Спекулации винаги ще има. Ние сме ЦСКА. Така е и с грандовете в европейски и световен мащаб. Пишат се всевъзможни неща и за Реал (Мадрид), и за всички останали големи отбори.

Изображение 295346

Снимка/източник: Петър ХРИСТОВ фоторепортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ / СПОРТ

Тодор Стефанов журналист: С оглед добрата ти форма, за която стана дума, се заговори за интерес към теб от страна на клубове от няколко различни държави – Италия, Германия, дори и Англия. Можеш ли да споделиш нещо повече по темата? Готов ли си да се разделиш в ЦСКА и ако да – на каква цена, в замяна на какъв, на кой друг клуб?

– Вижте, интересът може само да ме радва. Искам обаче да подчертая, че не ме интересува нищо, докато нещата не станат реални. Ако въобще станат. Всеки може да седне и да си измисли някаква информация. Да каже, че са ме гледали от един или друг отбор. Искам обаче да ви уверя, че нещата не стават така – публично. Необходими са много преговори между самите клубове, мениджъри и т.н. Едва ли медиите са тези, които първи разбират кога има интерес към даден футболист и кога не.

Изображение 295350

Снимка/източник: Петър ХРИСТОВ фоторепортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ / СПОРТ

Тодор Стефанов журналист: Какво е да работиш под ръководството на Христо Стоичков, когато си на едва 15-годишна възраст? Какво помниш и какво никога няма да забравиш от съвместната си работа с него?

– Изключително. Само този, който е преминал през нещо подобно, знае за какво става дума. Уникално и страхотно мотивиращо. Той е човекът, който на практика ме „откри“ за сериозния футбол. Дължа му много и се радвам, че още на 15 съм успял да привлека вниманието му. За мен е привилегия. Виждате, че г-н Стоичков помага и сега, в ЦСКА, като с името си застава зад клуба. Това не е малко.

Тодор Стефанов журналист: Преминал си през всички нива в националния отбор. Преди време попадаше и в листата на УЕФА с обещаващи таланти от Източна Европа. Какви са очакванията ти в тази насока? Можеш ли да бъдеш следващия ни голям лидер в представителния тим на страната?

Снимка/източник: dailypress-bg.com

– Бих се радвал, ако мога да продължа верния си път в националния отбор. За всеки футболист е чест да играе с фланелката на представителния състав. Играл съм във всички възможни формации, като получих повиквателна и за мача с Холандия. Много съм доволен от това и вярвам, че можем да се класираме за Мондиала.

Тодор Стефанов журналист: Какво би пожелал на феновете на ЦСКА?

– Много успехи, с които да ги радваме. Много победи и отличия, на които те заслужават да се наслаждават, заради безрезервната си подкрепа към нас. Благодаря им, от името на целия ни отбор.

Изображение 295349

Снимка/източник: Петър ХРИСТОВ фоторепортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ / СПОРТ

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top