Корнелия Нинова: Варна и Алепу са ярък пример за безнаказаност и незаконност!

0
255

Ярък пример на незаконност и безнаказаност е случилото се във Варна на строежа на Алепу. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в процедура в началото на днешното пленарно заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Правя процедура да бъде извикан на излуслшване министърът на екологията и околната среда. Мотивите ни за това са следните. Задължения на държавата е да гарантира на българския народ чиста вода, чист въздух, храна и земя. Темата за опазване на природата и екологичните стандарти е една от най-важните днес. Последните години станаха известни десетки случаи на нерегламентирани сметища в Блъгария“, изтъкна Нинова. Лидерът на БСП даде пример и с водата в Хасково.
„В последните дни ярък пример за незаконност и безнаказаност е случилото се във Варна и на строежа в Алепу. Във Варна се изляха 5 млн. евро и тонове фекални води. Време е тези въпроси да срещнат решителни мерки от страна на държавата. Вместо това вчера министърът заяви, че няма да бъде екологична бухалка. Уважаеми, г-н министър, да се спазват законите на страната и да се упражнява контрол върху тяхното изпълнение не е бухалка, а тяхно първо и неотменино задължение“, каза още Корнелия Нинова.

Според нея не трябва да се пита този, който го прави, а този, който му е разрешил. „Затова искаме от името на ПГ на „БСП за България“ да извикате днес министъра и да го изслушаме по тези въпроси“, допълни Нинова.
От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че министърът може да бъде извикан да даде информация, иначе БСП трябва да внесе необходимите подписи за изслушване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук