Корнелия Нинова няма да участва в организираната от БСП-София дискусия в НДК

0

Лидерът на БСП отдавна има утвърдена програма за посещение на 8 септември в Хасково и Стара Загора

По повод разпространената информация за организирана от БСП-София дискусия с петимата кандидати за председател на БСП, BIG5 се свърза с предизборния екип на Корнелия Нинова, откъдето заявиха, че Нинова няма да участва на срещата в НДК. Причината е, че от месец в програмата й е залегнало посещение в Стара Загора и Хасково и тази програма е известна.

По-рано днес БСП-София разпространи съобщение до медиите, че организира общоградска среща с 5-имата кандидати Валери Жаблянова, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков на 8 септември и че Корнелия Нинова ще участва в предизборна среща в София на 8 септември в НДК.

След запитването на BIG5 до предизборния екип на Нинова става ясно, че тя е провела срещи със социалистите от 24-те района на София на 19, 29, 30 и 31 септември.

Корнелия Нинова е отговорила официално на председателя на ГС  на БСП София Калоян Паргов, че на 8 септември вече има организирани срещи със социалистите от област Хасково и Стара Загора.

Ето и пълният текст на писмото на Нинова до софийската организация:

Уважаеми другарю Паргов,

Благодаря за отправената към мен покана да участвам в организираната от Вас предизборна среща – дискусия с актива на столичната партийна организация на 08.09.2020 г.

Искрено съжалявам за невъзможността да присъствам поради предварително поети ангажименти от предизборната ми програма. В този ден съм на среща със социалистите в Хасковска и Старозагорска области.

Моля, предайте моите поздрави на всички социалисти, които ще посетят Вашето мероприятие!

Скъпи социалисти,

В последните 4 години минахме заедно през много изпитания. Благодаря ви за вярата и силите. Не се предадохме и не продадохме партията. Спечелихме президентските избори, удвоихме депутатите в Българския парламент, увеличихме депутатите в Европейския, увеличихме кметове и общински съветници.

Направихме своя телевизия. Когато други мълчаха, подмазваха се и превиваха гръб пред Бойко Борисов, ние се борихме с мафиотския му модел на управление. Не позволих да ни купят с постове и пари. Не се уплашихме от компромати и репресии. Не ни стреснаха внушенията, че БСП загива. Статуквото хапеше жестоко, но не успя да ни пречупи. Преди 4 години заявих пред вас, че мафиотско-олигархичния модел е проникнал навсякъде. Той си купува политици от всички цветове. Те му осигуряват комфорт и приемат закони в частен интерес  и че на това трябва да се сложи край. Убеждавах ви, че нашият съюзник е народът, а нашият враг – страхът.

На Бузлуджа, миналата година, призовах българите: Изправете се и те ще паднат. Днес хиляди се изправиха на площадите и те ще паднат. Времето доказа нашата правота.

Днес стоим пред поредното предизвикателство – ние БСП, да гарантираме, че промяната ще стане и че ще бъде необратима. И хората няма да бъдат излъгани за пореден път.

В началото на моя мандат казах – ако искаме да променим България, трябва да започнем от себе си.

И го направих. Ние сме единствената партия, която започна вътрешна промяна. Част от нея е прекият избор на председател. Няма нищо по-демократично и естествено от това да дадеш правото на всеки член да избира. Но някои хора извън и вътре в партията се съпротивляват. Защото им се отнема възможността да се договарят и назначават председател, който да слуша чужда воля, а не вашата.

Ще се опитват да ви разколебават и демотивират, за да няма необходимата активност от 50 %  +1. Не се поддавайте. Ще ви убеждават да не гласувате, защото Конгрес ще избира председател. Не може, Уставът не го позволява.  Гласувайте масово и свободно, за когото искате. Бъдете активни, защото провалът на прекия избор ще ни вкара във вътрешно-партийна криза. Точно, когато усилията ни дадоха резултат и хората очакват нашата алтернатива.

Днес съдбата на БСП и бъдещето на страната ни са във ваши ръце.

Вярвам във вашата мъдрост и отговорност към партията. Знам, че в следващите години с честно управление можем да променим България.

big5.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.