Костадин Костадинов, председател на ОбС-Дупница: Честит 24-ти май!!!

0
136

24 май – Ден на национална гордост, самочувствие и идентичност, ден в който отправям към жителите на община Дупница сърдечните си пожелания за възторжено посрещане на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Уважаеми директори на училища и детски градини, от Вашата чувствителност и усещане за традиция и новаторство зависи пулсацията на напредъка и успехите, движението на съзидателните дела, добротворният климат на институцията, утвърждаването й в системата на образование и в обществото. Бъдете здрави, силни, креативни и последователни в отговорната си мисия!

Уважаеми учители, Вие – просветителите на нацията, продължителите на делото на Светите братя, носителите на знанието имате най-силните оръжия и последователи в съдбоносния Ви избор да се посветите на образованието. Пазете го с вярата, че само то осмисля миналото, съзидава настоящето и води уверено към бъдещето! Бъдете здрави и благословени в значимата си лична и обществена роля!

В този тържествен ден приемете моята признателност и благодарност, че Вашата образователна институция е образ на духовно огнище за просвета и култура, разпространяващо красотата на българската реч, мощта на българските букви, силата на словото!

Уважаеми културни и читалищни дейци, Вие носите богатството на българската култура и дух в сърцата си и ги предавате на поколенията. В този ден засвидетелствам огромното си уважение към изкуството на духовната Ви просветителска дейност!

Скъпи деца и ученици, Вашият личностен път тръгва от семейството и продължава обогатен и смислен с обичта и подкрепата на Вашите учители и приятели. Изминавайте стъпките по пътя смело и уверено, в хармония, разбирателство и здраве! Бъдете ярки личности!

Скъпи родители и граждани, пазете децата на България!

Честит празник!

Костадин Костадинов, председател на ОбС-Дупница

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук