Криминалисти разкриха извършителя на побой над семейство в село Камбурово

0
706
На снимката: кметът на с. Камбурово Юбайдет Исмаилов, директорът на ОДМВР - Търговище старши комисар Николай Ненков, окръжният прокурор Драгомир Сяров и началникът на РУ - Омуртаг главен инспектор Тодор Хаджийски

32-годишният мъж е привлечен като обвиняем, наложена му е 72-часова мярка за задържане

В резултат на упорита денонощна работа и проведени оперативни действия, криминалисти разкриха извършител на побой. Подробности по разследването, проведено под ръководството на прокуратурата, бяха оповестени днес на брифинг в селото. В срещата участваха и много местни жители, които научиха за разкритото престъпление и отправиха редица въпроси към директора на ОДМВР – Търговище старши комисар Николай Ненков, началника на РУ – Омуртаг главен инспектор Тодор Хаджийски, окръжния прокурор в Търговище Драгомир Сяров, и кмета на селото Юбейдет Исмаилов.

Проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на полицейските служители довели до задържането на извършителя само няколко дни след извършване на престъпното деяние. Установено е, че извършителят – П.А. /32г./ от Стара Загора,  в последно време пребивавал при роднини в село Изворово, община Антоново. Вечерта преди извършване на престъплението, той е пил в заведение в селото и, след конфликт със свой родственик, решил да си тръгне с намерението да се върне в Стара Загора. Пътят му минавал през село Камбурово, забелязал къщата, която му се е сторила необитаема, разбил прозореца и влязъл при спящите мъж и жена. От шума те се разбудили, П.А. започнал да ги бие в леглото, след което побързал да избяга. Той е криминално проявен и осъждан. На 25 ноември м.г. е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 4 години и 6 месеца за изнасилване, извършено в условията на опасен рецидив. Преди това е бил съден за противозаконно проникване в чуждо жилище и за друго изнасилване.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Омуртаг на 32-годишния мъж е наложена 72-часова мярка за задържане. Днес той е привлечен като обвиняем за извършените две престъпления – по член 170, ал. 2 и по член 131, ал. 1, т.  4 и 12 от Наказателния кодекс. Предстои Омуртагската районна прокуратура да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо П.А.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.