Криминалисти разкриха извършителя на побой над семейство в село Камбурово

0
836
На снимката: кметът на с. Камбурово Юбайдет Исмаилов, директорът на ОДМВР - Търговище старши комисар Николай Ненков, окръжният прокурор Драгомир Сяров и началникът на РУ - Омуртаг главен инспектор Тодор Хаджийски

32-годишният мъж е привлечен като обвиняем, наложена му е 72-часова мярка за задържане

В резултат на упорита денонощна работа и проведени оперативни действия, криминалисти разкриха извършител на побой. Подробности по разследването, проведено под ръководството на прокуратурата, бяха оповестени днес на брифинг в селото. В срещата участваха и много местни жители, които научиха за разкритото престъпление и отправиха редица въпроси към директора на ОДМВР – Търговище старши комисар Николай Ненков, началника на РУ – Омуртаг главен инспектор Тодор Хаджийски, окръжния прокурор в Търговище Драгомир Сяров, и кмета на селото Юбейдет Исмаилов.

Проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на полицейските служители довели до задържането на извършителя само няколко дни след извършване на престъпното деяние. Установено е, че извършителят – П.А. /32г./ от Стара Загора,  в последно време пребивавал при роднини в село Изворово, община Антоново. Вечерта преди извършване на престъплението, той е пил в заведение в селото и, след конфликт със свой родственик, решил да си тръгне с намерението да се върне в Стара Загора. Пътят му минавал през село Камбурово, забелязал къщата, която му се е сторила необитаема, разбил прозореца и влязъл при спящите мъж и жена. От шума те се разбудили, П.А. започнал да ги бие в леглото, след което побързал да избяга. Той е криминално проявен и осъждан. На 25 ноември м.г. е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 4 години и 6 месеца за изнасилване, извършено в условията на опасен рецидив. Преди това е бил съден за противозаконно проникване в чуждо жилище и за друго изнасилване.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Омуртаг на 32-годишния мъж е наложена 72-часова мярка за задържане. Днес той е привлечен като обвиняем за извършените две престъпления – по член 170, ал. 2 и по член 131, ал. 1, т.  4 и 12 от Наказателния кодекс. Предстои Омуртагската районна прокуратура да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо П.А.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук