Министър Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ-Сопот

0
104

Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот. Това каза Петков пред журналисти след среща с ръвководството на фирмата и синдикатите.

“Не може, когато принципалът, управлението и представителите на работещите в тази фирма са всички заедно – Бордът трябва да си подаде оставката”, подчерта той.

Едновременно с това Петков призова и директорът на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му “не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна компания си върши работата”.

“Ако не си подадат оставките, моята идея поне там, където имам директен контрол – в БКК, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне“, подчерта Петков.

Той изрази надежда новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата. Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави.

И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собствеността на държавата”, каза още Петков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук