Мистерия в Югозапада! В Гоцеделчевско се чудят: „Помогна“ ли някой на С. Катунчев да се „самоубие“?

0
1666

Пълна загадка остава смър­тта на бизнесмен от Гоце Дел­чев, намерен удавен в язовир край града. На 21 май Стоян Ка­тунчев трябваше да отпразнува 58-ия си рожден ден. Вместо весел празник, какъвто винаги организира за роднини и прия­тели, те научиха за мистериоз­ната му смърт.

В четвъртък следобед из­чезнал и близките му подали сигнал в полицията. В петък случайни минувачи забелязали лека кола на брега на средния водоем по пътя за Попови ли­вади. На мястото пристигнали полицаи и водолази. Оказало се, че автомобилът е на изчез­налия бизнесмен. Предполо­женията били, че вероятно се е удавил, и водолази започнали претърсване на дъното. Няколко часа по-късно Катунчев бил открит. Гледката била шо­кираща, защото на врата му висял акумулатор, а ръцете му били вързани.­

Това е неофициалната ин­формация, защото от поли­цията отказват коментар. Заради това хората допускат, че може някой да му е “по­могнал”. Криминалисти обаче казват, че

Е ВЪЗМОЖНО ЧОВЕК САМ ДА ЗАВЪРЖЕ РЪЦЕТЕ СИ.

Вероятно това е направил Стоян, за да не се разколе­бае в последния момент и да се опита да изплува. По тялото му няма следи от на­силие. Ако някой е искал да инсценира самоубийството, то бизнесменът е щял да се съпротивлява, коментират униформени. А и негови близ­ки припомнили, че в последно време той казвал, че иска да се самоубие, но никой не го приел сериозно.

Това е по­редното до­казателство, което навежда разследващи­те на версията самоубийство. Негов познат, който го е ви­дял няколко дни преди смъртта, раз­казал, че Ка­тунчев изглеж­дал отчаян и угрижен.

Каква е причината да пожелае фа­талния край, близките му нямат обясне­ние. Катунчев е един от пър­вите захванал частен бизнес в Гоце Дел­чев. Започнал с търговия на хранителни стоки. Бил е дистрибутор на олио, яйца и др. Стопанисва магазин, в който продавал стоки­те на по-ниски цени и имало доста клиенти.

Първата му фирма е реги­стрирана през 1998 г., в която е съдружник с 50%. От 2007 г. досега обаче според офици­алните годиш­ни финансови отчети тя не е развивала дей­ност. Върху дружествения му дял има на­ложен запор от банка от 2013 г., но сумата не е голяма. Катун­чев има и втора фирма, на която се води едноли­чен собственик. “Козми 575” е със седалище в столичния кв. “Факултета”, а

УПРАВИТЕЛ Е МЪЖ ОТ РОМ­СКИ ПРОИЗХОД

На името на управителя, който е от Гоце Делчев, пък има над 20 други фирми. Пре­ди 3 г. е направен опит да се прехвърли фирмата на същия мъж, но това не е вписано официално в съдебните ре­гистри и Канутчев продължа­ва да е собственик. На капи­тала на тази фирма също има наложен запор от банка.

Преди повече от 10 г. се зах­ванал и със земеделие. От­глеждал малини и ягоди. Пра­вил опити да върти бизнес и по Черноморието, но наскоро се върнал в родния си град.

От първия си брак има два­ма синове на 31 и 21 г. По-голе­мият Зефир е бил футболист. Играл е като защитник в Бан­ско и “Пирин“ (Гоце Делчев). Жената, с която живее сега, е учителка, която също има дете от предишен брак. В Гоце Дел­чев не са чували да има лични проблеми и затова допускат, че причината е по-скоро свър­зана с бизнеса му

Източник: toppresa.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук