НАПАСТ в Северозапада, превземат необитаеми къщи и…

0
2382

Бежанците стават все по-изобретателни в методите си да се укриват от органите на реда при нелегалното им влизане в страната.

Бежанците стават все по-изобретателни в методите си да се укриват от органите на реда при нелегалното им влизане в страната. Мигрантите се възползват от обезлюдяването на селата в Северозападна България и се настаняват в необитаеми селски къщи, пише bulnews.bg.Такъв случай е регистрирала полицията в Монтана тази седмица. Около 21.30 часа на 27 юни, след подаден анонимен сигнал, полицаи от Вълчедръм направили проверка в необитаема къща в село Игнатово. В жилището се били скътали 23-ма чужденци, сред които и непълнолетни. Всички чужденци са били без документи за самоличност, но по техни данни 21 са от Афганистан, а двама – от Ирак.

Всички са съпроводени до районното полицейско управление в Монтана, където са задържани и е установена тяхната самоличност. Наложени са им принудителни административни мерки и на 29 юни са съпроводени за принудително настаняване в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук