Народът не видя нищо! Трусът от оставката на Димитър Главчев е бил колосален! Цвета Караянчева разказа всичко!

0

Честито може да е само за новата позиция. Поемането на поста обаче бе предшествано от много скандали. Това заяви в ефира на „Събуди се“ новият председател на парламента Цвета Караянчева.

Тя бе гласувана за поста, след като Димитър Главчев подаде оставка и се оттегли от поста заради скандал с Корнелия Нинова.


„Бях с Борисов, Цветанов и Главчев и говорихме как трябва да постъпим. После дойдоха и представители на другите политически сили. Тогава усетих, че господин Главчев ще постъпи държавнически и ще напусне поста. Той е добър председател и има необходимите качества.

Ситуацията, в която се намирахме, беше доста сложна и той постъпи държавнически“, каза тя. „Не е добре опозицията да отсъства от залата. Посещението във вторник се прави 6 седмици преди началото на всяко председателство.

То е много важно. Беше обсъждано онази сутрин, че не може да влязат в празна зала“, каза Караянчева. „От началото на това Народно събрание има много напрежение, прекалено много лични нападки и хамалски език. За това все пак се обвиняваме и ние като ръководство, както и всички народни представители. Личните нападания водят точно до това, което се случи. Може би от натрупаното напрежение Главчев не успя да овладее ситуацията“, заяви председателката на парламента.

„Демокрацията не е заплашена, както се опитва да внуши опозицията и оставката на господин Главчев го доказа. Мога да се справям със ситуации, не искам да има брутални изказвания и да се налага да взимам сериозни мерки и да карам някой да напуска залата. Поведението ни в парламента е пример за поведение в обществото. Там сме изпратени от българските избиратели и трябва да покажем достойно поведение. Трябва да предложим политики, които да работят в полза на гражданите“, каза Караянчева.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.