Не може да бъде: След почти 30 г. преход и 10 г. във властта Бойко ПРОЗРЯ как се харчат парите в здравеопазването

И какво ще промени?!

0
7479
Снимка: "Сега"

Премиерът Бойко Борисов се оказа недоволен от начина, по който се харчат парите за здравеопазване. В Пловдив той посети Университетската болница „Св. Георги“ и коментира порочните, според него, практики в здравните заведения:

„Има болници и доктори, които си гледат работата – говоря като мениджмънт, и други. Като във Враца – сложили си частна болница в двора – скъпите пътеки в частната болница, а евтините и задълженията – на държавната болница. Това не може да продължава, защото това са вашите пари. Корупцията я правят докторите, ако има такава, които управляват, или Здравната каса. Това, което съм разпоредил, е доктори, санитари, сестри да си получават заплатите. От там нататък прокуратурата и службите да ги разнищят и да си отидат на мястото, за където са. В пъти повече пари даваме сега и най-добрата техника, която има по света, купуваме. Значи докторите ни са добри, парите ни – добри, които даваме, апаратурата най-добра и накрая пациентът да каже, че не е доволен. Е не го разбирам. Всъщност разбирам го, но не е честно“.

Поредните му популистки думи обаче никак не дават отговор по какви причини се стигна дотук и колко и кои политики докараха болници и болни до окаяното им състояние. Честата смяна на министри, които не му харесват също няма да направи реформата. Както казва народът: „Да не опираш до лекар в днешно време…“

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.