Ника Любецкая: С Free spirit day 2018 отварям нова страница в живота си

Ние не може да се разберем сами със себе си и за това нараняваме другите

0
270
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Организаторът на мини-феста Free spirit day 2018 Ника Любецкая разкри подробности около предстоящия фест и новата житейска посока, в която поема. Всичко това се случва няколко дни, след като бяха пуснати в продажба билетите за първото издание на целодневния фестивал, който ще се проведе на 29.09.2018 г. във Fabrica 126. Той няма да е просто едно музикално събитие, а ще се превърне в арена за различни изкуства и уъркшопи. Той няма да е просто едно музикално събитие, а ще се превърне в арена за различни изкуства и уъркшопи. Но нека научим по-интересното от самата Ника Любецкая, като преди това не може да не отговори на основополагащия въпрос:


Коя си ти?

Аз съм една жена, която е родена в Крим и живее в България почти от 20 години по любов, по любов към България. Това мога да отговоря спонтанно, но ако се замисля по-дълбоко… Коя съм аз, това е най-трудният въпрос, който някога може да се зададе…, ама е много хубав и много полезен. Може да ти спести няколко сеанса при психолога.

Аз съм Ника, Ника Любецкая…..Момиче, жена, човек, артист най-вероятно. Все още не знам коя съм точно. Опознавам се. Всеки ден. Знам, че бих искала да съм по-добра. Най-вече човешки, след това професионално. Обичам развитието, градацията, движението.

Много хора те познават като организатор на руски партита и изпълнител на руски песни, защо реши да сложиш край на тази си дейност и да покажеш новото си амплоа?

Купонът е част от моята природа и няма как да се откъсна от това. Нощем ли, през деня ли, целият ми живот е купон и аз съм много щастлива от този факт.

Ново амплоа?

По-скоро нов проект. Руската музика е прекрасна и необятна и смятам, че този проект вече се изчерпа и мисля, че е хубаво да покажа на света нещо съвсем различно. Нали знаете, за да ти се случи нещо велико, трябва да махнеш от живота си нещо много добро и успешно.

Новото начало ще поставиш с мини-фестивала Free Spirit day 2018, който ще се състои на 29 септември в София. Разкажи ни повече за него.

Основната ми цел е да се забавлявам. Това може би звучи много повърхностно, но това е самата истина за мен. Аз умирам за купон, за динамични емоции, за настръхването. Обичам да усещам как времето спира, а пространството започва да се върти. Един от начините да усетя подобно нещо е сцената, концертът, партито. Както и да го наречем, това е сливането с музиката и хората. Тогава ставаш едно цяло с всички. Както всъщност си. Ето сега ти отговорих май и на първия въпрос. Искам хората да се почувстват щастливи, по-свободни, по-весели. Ще се постарая с всичките хора, които ми помагат (Господ да ги благослови за това) да им създам атмосферата на един щастлив и свободен софийски ден.

Какви изненади да очакват посетителите на феста?

Какви точно изненади ги очакват ще разберат по време на самия фест, защото ако сега ги издам няма да са изненади. Затова са изненадите, за да ги очакваш.
Това което мога да обещая сега на хората, които няма да си позволят да изпуснат това събитие е, че в мини-фестивала ще вземат участие старателно селектирани артисти както на хендмейт базара, така и водещите на уъркшопите. Те ще бъдат български творци. И всъщност не само, но са български, защото живеят, работят и творят именно тук, тук и сега. Всеки посетител ще има възможността да научи нещо ново за света и за себе си чрез изкуството, танците и словото. Може някой нищо да не научи, а просто да разпусне и да се натанцува вечерта. Искам да е напоително, притегателно и завладяващо и вярвам, че точно така ще се получи.

Нова банда, нов проект, ново музикално парче – повдигни завесата около всичко това?

Бандата наистина е нова. Основният виновник за нея е човекът, с който творя в последните години – Светослав Димитров от Sound City Studio. Той събра бандата. Единствено перкусиониста е моя заслуга. Него открих по време на един мой кастинг. Всички изпълнители са изключителни музиканти и за мен е голяма чест и радост да работя с тях. Ново авторско парче все още няма, въпреки че в чекмеджето има доста идеи, но този път ще заложа на класиката с авторски прочит.

Ника, ти си творец по душа, който обича купонът, но държи на хармонията и реда. Защо според теб хората не могат да живеят в мир и разбирателство помежду си? Какво им пречи? 

За да има разбирателство и любов между хората, трябва да има такова първо в самите нас, а много често това някак си не ни е присъщо. Точно това ни е най-големият проблем. Ние не може да се разберем сами със себе си и за това нараняваме другите. Не ни достига любов и това е, а тя е навсякъде и във всичко. И най-голямата тайна е, че никъде не може да я намерим, преди да я открием в себе си. Сигурно звуча, като модерните треньори по личностно развитие, но наистина вярвам в това. И също така работя много активно по въпроса. Фестът е един от начините да мултиплицирам моята любов към света и да я обединя с любовта и енергиите на хората, които ще дойдат и се надявам всички заедно да завъртим много силна и красива любовна енергия и енергията на свободния и щастлив дух.

В разгара на лятото какво е посланието ти към всички, които прочетоха това?

В разгара на лятото, както и в разгара на есента и на зимата искам да пожелая на хората да живеят живота си със страст, любов, вдъхновение и благодарност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук