Николина Ангелкова: Очакваният ръст на туристи е около 5% за целия летен сезон (ОБЗОР)

0
5959

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе среща с кметовете от област Бургас и с контролните органи за предстоящия летен сезон.

След срещата тя обяви, че се очаква засилен интерес към Българското Черноморие и особено към Южното, като очакваният ръст на туристи е около 5% за целия летен сезон.

По думите й всички контролни органи са готови да посрещнат лято 2018. Ще действат изнесени приемни на КЗП и мобилни групи на БАБХ, РЗИ-Бургас, РИОСВ. И това лято ще се проверява дали концесионерите и наемателите спазват всички изисквания на подписаните договори.

Проверки ще има и по неохраняемите плажове. Командированите полицаи ще са 760 от 1 юни до 20 септември.

Традиционно в Приморско ще има представители на чешката полиция. В РУ-Несебър ще има румънски, полски и за първа година чешки полицаи.

Министър Ангелков каза още, че все повече големи международни хотелиерски вериги гледат на област Бургас като привлекателно място за инвестиции.

Тя коментира и законопроекта за шума и вредните въздействия от него.

Според промените са заложени по-ефективни мерки при контрола при превишение на допустимите норми.

Според министъра идеята за ограничаване шума трябва да бъде широко обсъдена, защото законопроектът важи за цялата страна.

Ако законопроектът се приеме от народните представители, това ще даде негативно отражение на летния сезон.

Готвените промени трябва да срещат подкрепа от обществото. По думите й министерството е дало своята позиция и ще подкрепи обществото.

„Този, който е вносител, ще прецени дали ще продължи общественото обсъждане“, каза още Ангелкова.

Тя добави, че в министерството са получавани сигнали за това, че не всеки е изразил своето мнение.

Кметовете на черноморските общини Бургас, Созопол,Царево и Приморско Димитър Николов, Панайот Рейзи, Георги Лапчев и д-р Димитър Германов се обединиха около идеята, че сега не е моментът да се правят промени. Трябва да има неколкократни срещи с кметове и с бранша.

Източник: Информационна агенция „Фокус“ 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук