Нинова пита Валентин Радев за провален контрол на движението към Бузлуджа

0
19839

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, в което го пита, кой е променил план-разстановката за контрол на пътното движение по време на събора на Бузлуджа, часове преди неговото начало.

Според писмото на социалистите, заради тази промяна, десетки хиляди хора са били оставени в продължение на 5 часа да чакат автобусите под проливен дъжд без никаква организация на движението.

„Вие не изпълнихте сключения между нас договор и очакваме да ни посочите виновните за това лица и те да понесат отговорността си“, пише Корнелия Нинова.

Публикуваме целият текст на писмото без редакторска намеса:

Уважаеми господин Радев,

На 27, 28 и 29 юли 2018 г. на връх „Бузлуджа“, местността „Историческа поляна“, се проведе традиционният митинг-събор, посветен на 127-та годишнина от началото на социалистическото движение в България.

В тази връзка с писмо №0130-9 от 28.05.2018 г. се обърнахме към Вас да предприемете необходимите мерки за безопасността, охраната и нормалното протичане на мероприятието. Писма изпратихме и на Началника на Областна дирекция на полицията град Габрово, Началника на Областна дирекция на полицията Стара Загора, Началника на районно полицейско управление Казанлък, Началниците на сектор „Пътна полиция“ в Стара Загора и Габрово.

В резултат на разменената кореспонденция, подписахме договори с ОД на МВР Стара Загора и ОД на МВР Габрово „срещу заплащане да се осъществи охраната на обществения ред и контрол на пътното движение по време на събора по отделен план-разстановка“.

В тази връзка Ви питам, кой промени план-разстановката, часове преди събора?

С това решение десетки хиляди хора бяха оставени в продължение на 5 часа да чакат автобусите под проливен дъжд без никаква организация на движението. Вие не изпълнихте сключения между нас договор и очакваме да ни посочите виновните за това лица и те да понесат отговорността си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук