Нинова призова за радикални икономически мерки заради извънредното положение

0
Корнелия Нинова представя новата визия на БСП

Добре е, че се намериха средства за подпомагане на медиците, ние предлагаме да се наложи мораториум върху битовите плащания – ток, парно, телефон, вода, каза лидерът на БСП

Добре е, че се намериха средства за подпомагане на медицинския персонал, ние предлагаме да се наложи мораториум върху битовите плащания – ток, парно, телефон, вода. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и Парламентарната група на „БСП за България“, предаде „Фокус“.

„Ще подкрепим всички разумни мерки, които предлага кризисния щаб.

Мястото, където те трябва да бъдат обсъждани и приемани е Народното събрание.

Нашата парламентарна група е на разположение там да обсъждаме всички мерки и да вземем решение. Най-важното за нас първо е здравето на хората.

Добре е, че се намериха средства за финансово подпомагане на медицинския персонал в болниците. В момента те са най-важни. Разбираме, че има недостиг на медицински кадри.

Очакваме в спешен порядък правителството да намери начин за включване на частните болници в целия процес. Те заявиха своята готовност, но се оказа, че никой още не ги е потърсил за това“, каза още Нинова.

„След здравния въпрос за нас са най-важни социалните измерения на кризата. Има нужда от краткосрочни, спешни мерки, средносрочни и дългосрочни такива.

Предлагаме проект за решение за налагане на мораториум за срока на извънредното положение върху битови плащания: ток, парно, телефон, вода и бързи кредити.

Ще внесем спиране на сроковете по наказателни, административни и граждански дела, в това число и изпълнителните, на частните изпълнителни“, каза Нинова.

Blitz.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.