Нинова призова за радикални икономически мерки заради извънредното положение

0
2773
Корнелия Нинова представя новата визия на БСП

Добре е, че се намериха средства за подпомагане на медиците, ние предлагаме да се наложи мораториум върху битовите плащания – ток, парно, телефон, вода, каза лидерът на БСП

Добре е, че се намериха средства за подпомагане на медицинския персонал, ние предлагаме да се наложи мораториум върху битовите плащания – ток, парно, телефон, вода. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и Парламентарната група на „БСП за България“, предаде „Фокус“.

„Ще подкрепим всички разумни мерки, които предлага кризисния щаб.

Мястото, където те трябва да бъдат обсъждани и приемани е Народното събрание.

Нашата парламентарна група е на разположение там да обсъждаме всички мерки и да вземем решение. Най-важното за нас първо е здравето на хората.

Добре е, че се намериха средства за финансово подпомагане на медицинския персонал в болниците. В момента те са най-важни. Разбираме, че има недостиг на медицински кадри.

Очакваме в спешен порядък правителството да намери начин за включване на частните болници в целия процес. Те заявиха своята готовност, но се оказа, че никой още не ги е потърсил за това“, каза още Нинова.

„След здравния въпрос за нас са най-важни социалните измерения на кризата. Има нужда от краткосрочни, спешни мерки, средносрочни и дългосрочни такива.

Предлагаме проект за решение за налагане на мораториум за срока на извънредното положение върху битови плащания: ток, парно, телефон, вода и бързи кредити.

Ще внесем спиране на сроковете по наказателни, административни и граждански дела, в това число и изпълнителните, на частните изпълнителни“, каза Нинова.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук