НОВИ СКАНДАЛИ НА „КАПИТАН АНДРЕЕВО“: Набъркаха проф. Пламен Моллов във фалшиви новини, че се е опитвал да подкупи шефа на БАБХ

0
291

Фалшиви новини и политически внушения и манипулации не коментирам. Това заяви в официална позиция до медиите бившият депутат проф. Пламен Моллов.

Повод за коментара му е разпространен инкогнито запис. Твърди се, че в разговор е бил предложен подкуп на шефа на БАБХ от човек на име Моллов. Темата на разговора е свързана с фитосанитарния контрол на граничния пункт „Капитан Андреево“. Никъде в записа обаче не се чува да става дума за пари. Двамата души, които са записани, говорят единствено за документация.

Потърсен за коментар по случая, бившият народен представител уточнява още:

“Във връзка с публикации, в които е замесено името ми, бих искал да заявя следното: Това е в противоречие с утвърдените стандарти за публична комуникация и достоверност на информацията. Фалшиви новини и политически внушения и манипулации не бих коментирал. Управляващите видимо се намират в каскада от скандали и затъват в кризите, които сами създадоха. Вероятно затова е удобно да се търсят възможности да бъдат замесени личности с доказана професионална репутация, с цел да се отклони общественото внимание от неспособността и неразбирането им на специфичните механизми и правила на държавното управление.

За съжаление, след неуспялата съдебна реформа и опитите от последните седмици за прокарване на “мракобесно законодателство” сега сме свидетели на подобни методи за очерняне на политически опоненти“, категоричен е проф. Пламен Моллов.

От разпространения запис става ясно, че вътре не се съобщават имена, не се говори и за пари. По първоначална информация записът е бил даден на ДАНС, където след проверка е установено, че няма данни за извършено престъпление.

Пламен Моллов е сред учредителите на партията на Стефан Янев “Български възход”. Сочи се за едно от знаковите лица на политическата формация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук