НФСБ разделили обединените патриоти, призна Сидеров

0
3760

От НФСБ са предопределили явяването на „Обединени патриоти“ поотделно, като са казали, че категорично няма да се явят на тези избори с „Атака“. „Бяхме готови да участваме на евроизборите заедно с ВМРО без да имаме претенции за места, но те не пожелаха“ каза Сидеров.

Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров при регистрацията на политическата формация в ЦИК, съобщи News24-bg.com.

ВМРО пък не посмя да се яви заедно с нас, което също им предложих. Бях готов да не участвам в листата, да приема техните кандидати, да нямам претенции за места, но въпреки това ВМРО не пожелаха, тъй като това щяло да развали след това управленската коалиция по тяхно мнение. Така е по принуда ние – трите партии, се регистрираме поотделно„, обясни Сидеров.

От „Атака“ чакат финала на политическата си академия, за да определят своята си листа за европейските избори. По думите му кандидатстването за предаването е до 21 април. След това зрителите ще подредят листата.

Т.е. аз за първи път давам възможност млади и неопетнени хора да бъдат подредени според волята на зрителите„, каза още той.

Събрани са над 4000 подписа. „Листата не е готова, тъй като в момента тече Политическа академия – това е едно предаване и състезание, което тече всеки ден и аз съм жури. В него участват млади хора, които не са членове на партиен актив, не са били депутати„, заяви Сидеров.

В 17.00 часа на 10 април изтича крайният срок за регистрация на партиите в Централната избирателна комисия за участие в европейските избори на 26 май, а инициативните комитети имат време до 15 април да подадат своите документи в ЦИК.

Малко по-рано в ЦИК се регистрираха и от ДПС.

/ Снимка: БГНЕС

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.