Опасен ген: 13-г. белградски касапин Коста имал общо с клането в Сребреница

0
143

Оказа се, че масовият убиец е внук на военнопрестъпника Ненад Кецманович

Коста Кецманович – момчето, което преди два дни застреля осем ученици в Белград, е внук на военнопрестъпника от Сребреница Ненад Кецманович.

„Коста Кецманович е внук на Ненад Кецманович, който през 90-те години участва в геноцида в Сребреница. Ето откъде е зародишът на престъпността у малкия Коста“, написа в социалните мрежи Наталия Гърбич, цитиран от БГНЕС.

 

Ненад Кецманович

БЛИЦ припомня, че на 3 май 14-годишен ученик в Белград уби осем ученици и един охранител и рани седем други ученици и един учител.

Според запознати Ненад Кецманович е бил ректор на Сараевския университет. Върл националист радикал. Кумир е на президента на Сърбия Александър Вучич.

Самият Вучич, който е лидер на Сръбската прогресивна партия, по време на управлението на Слободан Милошевич работи в пропагандна медия на босненските сърби, а от 1998-а до 2000-та година е министър на информацията. Оттогава името му се свързва с контрола над медиите, както и с привързаността му към великосръбския шовинизъм.

Ненад Кецманович в момента е съветник на сепаратисткия президент на Република Сръбска Милорад Додик, известен с крайните си националистически и проруски позиции.

Запознати твърдят, че Ненад Кецманович е заразил сина си и внука си с патологичен национализъм и шовинизъм.

Споменатият в поста геноцид в Сребреница е военно престъпление по време на войната в Босна и Херцеговина, което е класифицирано като геноцид от трибунала на ООН.

В околностите на град Сребреница, на няколко различни места, през юли 1995 г. са избити над 8000 босненски мюсюлмани – мъже и деца. В същото време приблизително 30 000 жени, деца и възрастни (хора) са насилствено прогонени в рамките на мащабна операция за етническо прочистване.

Това е най-мащабното избиване на хора в Европа след края на Втората световна война.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук