Откриха го! Майката на 19-г. убиец от Кюстендил, го е предала!

0
11054

Полицията залови 19-годишния, криминално проявен, който е сочен за извършил на убийството при масовото сбиване в Кюстендил, при което загина един човек и петима бяха ранени, предаде МВР.

Задържаният е от ромски произход, с 3 криминални прояви, които са за телесни повреди.

По информация на bTV младият мъж сам се е предал в полицията  късно снощи. Той е бил придружен от майка си.

Инцидентът стана малко след 7:00 часа вчера пред нощно заведение. Масовият бой е между група роми и българи.  До него се стигнал, след като С. Игов от известния в кюстендилската ромска махала клан Гольовци, отишъл със свои племенници рано сутринта в заведението и искал от охраната да бъде пуснат вътре. От там не му разрешили, защото мъжете били употребили алкохол. Тогава той извикал подкрепление и пристигали с няколко автомобила жители на кв . „Изток“. Така се заформил боят, а след кратко преследване с нож е намушкан 35-годишен мъж, който е починал. Според една от версиите, загиналият не е бил част от двете компании, а се е опитал да ги разтърве. Заподозреният за извършител е 19-годишният племенник на С. Игов.

Ранените са откарани в местната болница, двама са транспортирани до „Пирогов“. Задържани са осем лица, сред които има и криминално проявени, съобщи прокуратурата.

Инцидентът доведе до протести, където хората поискаха по-строг контрол в ромската махала, която, по думите им, се е превърнала в гето, където никой не смее да влезе.

„Ние искаме да живеем в един по- спокоен град, искаме да отглеждаме децата си на по- спокойно място“, коментира жителка на Кюнстендил на вчерашния протест.

„Защото ми омръзна да гледам агресия и масови проблеми, които се случват в цяла България и да виждам как органи, полиция прокуратура, държава, никой не взима никакви мерки“, заяви и друг протестиращ.

В ромския квартал признават, че фамилия Гольовци тормозят системно хората, „Не само ромите от квартала, а и жителите на Кюстендил. Те се занимават с рекет, с проституция. Няма напрежение между българи и роми а напрежение между Гольовци и някакви момчета от града“, разказа пред bTV жител на ромския квартал, който скри лицето си от страх от фамилията.

100 служители на Жандармерията от София са командировани в града. Днес предстои втори мирен протест на граждани./bradva.bg/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук