Парижки кмет представи интерактивна карта на плъховете за борба с нашествието на гризачи

0
4625

Парижки кмет представи интерактивна карта, която показва как плъховете превземат района му, пише „Гардиан“.

Жофру Булар, който днес даде начало на проекта signalerunrat.paris, обвини градските власти, че не са предприели действия за разрешаване на проблема.Според него проблемът не е свързан само с отпадъците, които допринасят за разпространението на гризачите.

Кметът каза пред „Паризиен“, че е решил да предприеме действия, след като научил за нашествие на гризачи край детска ясла. В рамките на няколко часа десетки живущи в 17-ти район в Северозападен Париж са съобщили места с живи и мъртви плъхове.

„Присъствието на плъхове в публичното пространство е обезпокоително и става все по-сериозно. Имаме детска ясла, обградена от мъртви и живи плъхове. Никой не поема отговорност. Това е въпрос на обществено здраве. Градът трябва да реагира на този санитарен проблем. Не е само в 17-ти район“, обясни кметът пред BFMTV.

Местното кметство е открило „гореща линия“ за тези, които нямат достъп до интернет. Също така е подета кампания с плакати в местните паркове. Властите призовават хората да не хвърлят отпадъци по земята и да почистват след пикник.

Булар се надява кампанията да окаже натиск и парижките власти да предприемат действия.

Една двойка плъхове е възможно да остави повече от 1000 наследници в рамките на година, ако има достатъчно храна и правилните условия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук