Пеевски дари 60 000 лв. за бебешки респиратори в АГ Варна

0
7

Само няколко часа след апела по NOVA на АГ-болницата във Варна, която имаше спешна нужда от респиратори за първична реанимация за новородени и отправи апел за дарителска кампания, лечебното заведение получи договор за дарение в размер на 60 000 лева. Сумата е предоставена от депутата Делян Пеевски за закупуването на апарат за обдишване на новородените и за кръвно-газов анализатор.

„Изключително благодарни сме“, казаха медиците от най-голямата болница за бебета и родилки в Североизточна България, които бяха притеснени, че нямат необходимата апаратура при евентуален случай на заразено с коронавирус пеленаче.До дарението на Делян Пеевски АГ болницата беше събрала едва 9 хил. лв., а цената само на единия апарат за обдишване на новородени е около 35 000 лв. В момента в клиниката има 30 бебета, както и 10 недоносени новородени.

Даренията от Пеевски вече доближават 3,5 млн. лева, а преди жеста към родилките и пеленачетата депутатът от ДПС предостави даром 2000 теста за Банско, благодарение на което стана възможно да започне кампанията за тестването на 1/3 от населението на курортния град.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.