Пенкилер! Този супер лесен бабин мехлем лекува какво ли не! Нужно е само да смесите малко

0
1739

Днес ще ви предложим една народна рецепта за направата на домашен мехлем, който може да използвате за лечение на множество заболявания.

В днешно време много хора предпочитат да използват бабини илачи за лечението на различните заболявания. Предлагаме ви една универсална рецепта за направата на домашен мехлем, който лекува отит, ангина, кисти на яйчниците, мастит, слънчево изгаряне, зъбобол, болки в ставите, хемороиди и други Успешно се прилага и за заздравяване на ноктите.

Продуктите за лековития домашен мехлем са едно прясно яйце, 400 милилитра зехтин и 60 грама пчелен восък.

Три съставки за направата на чудотворен домашен мехлем

Начин на приготвяне – сварете яйцето, като имате в предвид, че жълтъка трябва да е твърд (не бива да е рохко). Използва се само жълтъка, който се намачква. В съд сложете нужното количество восък и зехтин. Когато пчелният восък се стопи започнете да добавяте от намачкания жълтък. Слагайте малки количества яйце. В случай, че илача започне да се „пени“ отдръпнете от огъня. Върнете го когато се „успокои“. Отмахвате от котлона, когато е добавена и последната част от жълтъка.

Готовата лечебна смес се прецежда, като илача се съхранява в стъклен буркан. Добре е да разбърквате, защото в противен случай има „опасност“ восъка да падне на дъното.

Преди да кажем, как точно се лекуват заболяванията с този домашен мехлем, ще споменем, че използван за направата на компрес, трябва да се затопли на пара до 40 градуса.

Лечение на заболявания с чуден домашен мехлем:

1. Възпаление на синусите – капва се по една капка в ноздрите. Процедурата, трябва да се извърши бързо, защото мехлема се втвърдява. Можете да капите по 2 пъти на ден от илача. Мехлема помага за „извличането“ на натрупаните вещества в ноздрите и подобрява значително дишането.

2. Кисти на яйчниците – във влагалището се поставя тампон напоен с илача. Държат се там около час. Добре е процедурата да се извършва сутрин и вечер.

3. Мастит – напоете в лечебния домашен мехлем салфетка и я наложете върху засегнатата гърда. Отгоре се покрива с парче найлон. Добре е да сменяте компреса през 2 часа.

4. Лечение на слънчево изгаряне и повърхностни рани – вечер намазвате засегнатата зона с домашния мехлем и се прави компрес. На сутринта свалете компреса и изплакнете с хладка вода. Продължете лечението до постигане на женалите резултати. При болки в ставите се използва същия метод.

5. Лечение на зъбобол – потопете пръста си в мехлема и намажете болезненият зъб и зоната около него.

6. За заздравяване на ноктите – преди сън намажете ноктите с домашният мехлем. Прилагайте метода поне седмица и забележете невероятните резултати, пише bilka.info

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук